Το «Κίνημα του Εθνικού Ύμνου»…

Άλλοι το ερμήνευσαν θετικά, όπως ο Α/ΓΕΕΘΑ που έδωσε συγχαρητήρια μέσω twitter, και άλλοι αρνητικά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «κακόγουστη επίδειξη πατριωτισμού» που «κινείται στα όρια της ασέβειας».

Αρκετοί ήταν πάντως και εκείνοι που το εξέλαβαν ως «ηχηρό» μήνυμα προς την κυβέρνηση και την «τρόικα», ότι «η Ανάσταση του Έθνους δεν αργεί» και ότι «η κατρακύλα επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει».

Το Πολεμικό Ναυτικό, που φημίζεται για τις δημοκρατικές του ευαισθησίες, έριξε τους τόνους, διευκρινίζοντας ότι δεν κρύβεται απολύτως καμία σκοπιμότητα πίσω από την πράξη αυτή, που ούτως ή άλλως προβλέπεται από σχετική εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός αυτό που συνέβη σε μια χρονική στιγμή που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι βιώνουν την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, «τάραξε τα νερά» και έφερε στο προσκήνιο την αδυναμία της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας να συντονιστεί. Ασυντόνιστο ήταν και το άγημα των ναυτικών δοκίμων που δεν άκουσε τα παραγγέλματα και αναγκάστηκε να κάνει το «παρουσιάστε» από «παρά πόδα». Τώρα, τα περί «ασέβειας», «κακόγουστης επίδειξης» κ.λπ. του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν καν σε κριτική…

***

Oι ναυτικοί δόκιμοι ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο το βράδυ της Αναστάσεως. Η φωτογραφία είναι από την τηλεοπτική μετάδοση της ΕΤ1


Σχολιάστε εδώ