Ταπείνωσε την ΤΣΣΚΑ και πάει φουλ ο Ολυμπιακός για την Κούπα

Πήγε στο Λονδίνο σαν πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός και συνέχισε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ τη δουλειά που άρχισε πέρσι στην Κωνσταντινούπολη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό, επικράτησαν 69-52 και απόψε θα διεκδικήσουν το ριπίτ, όπως αποκαλούν οι Αμερικανοί τη δεύτερη σερί κατάκτηση ενός τροπαίου. Από το δεύτερο λεπτό κι έπειτα ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κέρδισε στην τακτική τον Ετόρε Μεσίνα και είδε τους παίκτες να εφαρμόζουν στο παρκέ όλες τις οδηγίες του. Έτσι, εξουδετέρωσε τον Κριάπα και τον Γουίμς. Με κομμένα τα δύο φτερά της, η ρωσική ομάδα υποχρεώθηκε σε ένα κυνήγι μαγισσών με συνεχή τρίποντα.

Στα πρώτα πέντε λεπτά τα σουτ έμπαιναν και η ΤΣΣΚΑ ακολουθούσε στο σκορ ή έπαιρνε προβάδισμα βραχείας κεφαλής. Με την πάροδο του χρόνου τα ποσοστά ευστοχίας των Ρώσων μειώθηκαν, τα πικ εντ ρολ απαγορεύτηκαν από τους παίκτες του Ολυμπιακού και έτσι ήρθε εύκολα η πρόκριση της ελληνικής ομάδας στον τελικό.

Μεγάλο παιχνίδι έκαναν ο Κάιλ Χάινς και ο Γκεόργκι Σερμαντίνι, ο οποίος αποτέλεσε τον άσο του Μπαρτζώκα στην αντιμετώπιση των τεράστιων κορμιών που διέθεταν οι Ρώσοι. Σπουδαίο ματς και από τον Πέρο Άντιτς, ο οποίος θύμισε τον παίκτη που οργίαζε στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ και ουσιαστικά υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει. Είχαν λείψει τα τρίποντα του Σκοπιανού από τους «ερυθρόλευκους» και τα βρήκαν στο κρισιμότερο ματς έως το σημερινό, όπως θα έλεγε και ο Νίκος Γκάλης. Με τους 13 πόντους ο Άντιτς ήταν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού μαζί με τον Χάινς. Τους υπόλοιπους πόντους σημείωσαν οι: Λο 6, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5.


Σχολιάστε εδώ