στα ενδότερα των ομάδων

• Εντυπωσιακά έκλεισε τη σεζόν ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Ξάνθης στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 και κατέλαβαν την 6η θέση, αλλά, όπως διέρρευσε από την ΕΠΟ, ο φάκελός τους είναι ελλιπής και άρα στην Παιανία πρέπει να ξεχάσουν την Ευρώπη.

• Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι ανοίγει ο δρόμος για τη χαμένη του αγώνα, την Ξάνθη. Διότι εκτός από τον Παναθηναϊκό, πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, για τον οποίο στην ΕΠΟ υποστήριζαν ότι οι προσπάθειες του Γιώργου Χριστοβασίλη έπεσαν στο κενό.

• Το ερώτημα που γεννάται είναι αν επιθυμεί ο Χρήστος Πανόπουλος την ευρωπαϊκή συμμετοχή της Ξάνθης. Η προοπτική να αγωνιστεί η ομάδα της Θράκης από τον Ιούλιο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ πάγωσε αρκετά χαμόγελα στα Πηγάδια.

• Στο περιβάλλον του Πανόπουλου, πάντως, υποστηρίζουν ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή θα δικαιώσει απόλυτα την οικονομική συνέπεια της Ξάνθης. Την ίδια γνώμη εκφράζουν και στην ΕΠΟ κι έτσι θα επιδιώξουν μια επαφή με τον μεγαλομέτοχο της ακριτικής ομάδας, εάν απορριφθούν οριστικά οι φάκελοι του ΠΑΣ Γιάννινα και του Παναθηναϊκού.

• Θετικό για τους παίκτες της Ξάνθης είναι ότι γλιτώνουν τα πλέι οφ και έτσι, αν κληθούν να αγωνιστούν τον Ιούλιο, θα προλάβουν να κάνουν διακοπές. Σε αντίθεση, βέβαια, με όποια ομάδα κατακτούσε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των αγώνων διαβάθμισης, καθώς θα ολοκληρώνονταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της τέλη Μαΐου και μέσα σε 15 μέρες θα όφειλε να αρχίσει προετοιμασία.

• Οι πληροφορίες από την ΕΠΟ ανέφεραν ότι ελλιπείς φακέλους είχαν και άλλες ομάδες. Έκπληξη, σ’ αυτό το θέμα, αποτέλεσαν η Βέροια και ο Πανθρακικός, που εμφανίζονταν κατά τη διάρκεια της σεζόν ως «μαγαζιά γωνία».

• Για τη Βέροια, βέβαια, ακούστηκαν αρκετά παράπονα από βασικούς παίκτες, ότι τους χρωστάνε αρκετά χρήματα. Με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του Κόστλι, ο οποίος απασχολεί αρκετές ομάδες, καθώς φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρόμητου.

• Ο λατίνος επιθετικός είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού, μαζί με τον Βαϊρουά του Πανθρακικού, ο οποίος φλερτάρει ουσιαστικά με τις ίδιες ομάδες, που θεωρούν ότι ταιριάζει αγωνιστικά με τον Κόστλι και τους θέλουν ως δίδυμο.

• Πολλά θα εξαρτηθούν από τους περιορισμούς οι οποίοι θα επιβληθούν στις ομάδες με τους ελλιπείς φακέλους. Οι πληροφορίες προαναγγέλλουν αύξηση των μεταγραφών για παίκτες μεγαλύτερους των 24 ετών από τρεις που ήταν το προηγούμενο καλοκαίρι σε τέσσερις, με την ελπίδα να γίνουν καλές επιλογές και να βελτιωθεί το θέαμα και ο ανταγωνισμός.

• Η μοναδική θετική εξέλιξη, σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, ήταν η βελτίωση των οικονομικών στον ΟΦΗ, παρά το γεγονός ότι η κρίση περιόρισε τα έσοδα. Η διοίκηση του Μάνθου Πουλινάκη νοικοκύρεψε την ομάδα του Ηρακλείου μέσω του μνημονίου για την εξόφληση των παλιών χρεών, αλλά και τη δραστική μείωση των εξόδων.

• Ο ΟΦΗ απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα, αλλά φαίνεται ότι αρκετοί τρώγονται με τα ρούχα τους και επιδιώκουν την ανατροπή του νυν προέδρου. Με μπροστάρη τον Νίκο Μαχλά, ο οποίος φέρεται ενοχλημένος επειδή ο Πουλινάκης αναφέρθηκε στα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, δίχως να εξαιρέσει τον άλλοτε διεθνή επιθετικό.

• Οι συγκρούσεις στο Ηράκλειο είναι καθημερινές και παίρνουν μέρος σε αυτές οι οργανωμένοι οπαδοί. Άλλοι τάσσονται στο πλευρό του Μαχλά, αλλά η συντριπτική πλειονότητα εκφράζει τη βούληση να στηρίξει τον Πουλινάκη, ως αναγνώριση της επιτυχημένης θητείας του από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ανέλαβε την προεδρία σε μια εποχή που όλοι θεωρούν τον ΟΦΗ έτοιμο να διαλυθεί.

• Ρόλο στο χάσμα μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών έπαιξε και το θέμα του προπονητή. Με τον Μαχλά να λέει «άσπρο» και τον Πουλινάκη να απαντάει «μαύρο», όπως φαίνεται και από τη στάση των ΜΜΕ, τα οποία επιλέγουν πλευρά ανάλογα με τον προπονητή που θέλουν να δουν στον πάγκο της κρητικής ομάδας.

• Διαφορετικές τάσεις για τεχνικό εκφράζονται και στη Βέροια, αλλά εκεί την απόφαση θα πάρει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος φέρεται να επιθυμεί ξένο, με στόχο να οργανώσει σωστά τα τμήματα υποδομής και κυρίως να μην εκφράζει γνώμη για κάθε θέμα, όπως συνηθίζουν να πράττουν οι περισσότεροι Έλληνες.

• Οι πρώτες ομάδες που έκλεισαν προπονητές ήταν η Ξάνθη και ο Πανθρακικός. Ο Πανόπουλος προτίμησε τον παλιό γνώριμό του, τον Νίκο Καραγεωργίου, παρά τις ενστάσεις των συνεργατών του, ενώ στην Κομοτηνή επέλεξαν τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος απέκτησε αρκετούς υποστηρικτές χάρη στην αξιόμαχη ομάδα την οποία έφτιαξε στην Κέρκυρα, παρά τα οικονομικά προβλήματα.

• Σε γρίφο εξελίσσεται το θέμα του προπονητή στον Λεβαδειακό. Κυρίως επειδή αντέδρασαν οι οπαδοί στην προοπτική επιστροφής του Τάκη Λεμονή, αν και ο κολονιώτης τεχνικός έχει περάσει από τη Βοιωτία και ως παίκτης και ως προπονητής.

• Αποδεικνύεται, όμως, ότι άλλες οι βουλές του Γιάννη Κομπότη και εντελώς διαφορετικές εκείνες των οπαδών, οι οποίοι είναι λίγοι, αλλά σε μια μικρή κοινωνία η επιθυμία τους παίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων. Ο Μάκης Χάβος θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για τον πάγκο του Λεβαδειακού, αλλά στο Αγρίνιο πίνουν νερό στο όνομά του και θέλουν να τον διατηρήσουν στον πάγκο του Παναιτωλικού.

• Στην Ξάνθη ισχύει ο νόμος του ενός ανδρός με τον Χρήστο Πανόπουλο να παίρνει όλες τις αποφάσεις και να πληρώνει ενίοτε το τίμημα των επιλογών του. «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα που αποφάσισε να επαναφέρει στην ομάδα τον Καραγεωργίου», προβλέπουν συνεργάτες του επιχειρηματία, ο οποίος ξάφνιασε με την απόφασή του να προσλάβει στην Ξάνθη τον καβαλιώτη τεχνικό, παρά τις τελευταίες αποτυχίες του σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό.

• Εξέτασε τις περιπτώσεις του Άκη Μάντζιου και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ο Πανόπουλος, αλλά τελικά προτίμησε κάποιον που γνώριζε από το παρελθόν. Αποφεύγει το άγνωστο ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, διότι, όπως λένε στο περιβάλλον του, «πέρασε δύσκολες ώρες όταν εμπιστεύθηκε τον Κωστένογλου, τον οποίο δεν γνώριζε ως προπονητή, και μέσα σε ένα μήνα η ομάδα κινδύνεψε με υποβιβασμό».

• Σταυρόλεξο θα αποτελέσει και ο νέος προπονητής του Άρη και το ζήτημα θα διευθετηθεί όταν ξεκαθαρίσει το τοπίο στα διοικητικά. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί και ο καθένας έχει τις δικές του πιθανότητες.

• Ο Γιάννης Χριστόπουλος παραμένει στο κάδρο, ο Σούλης Παπαδόπουλος απολαμβάνει τη στήριξη των παικτών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ρεύμα, ο Γιάννης Χατζηνικολάου ποντάρει στο ότι προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Αλλά στον Άρη το βασικό πρόβλημα έχει να κάνει με τον νέο πρόεδρο και όχι τόσο με τον προπονητή…


Σχολιάστε εδώ