Ο εσταυρωμένος Έλληνας και η άθλια ηγεσία του

Κάθε καινούργια μέρα που ανατέλλει είναι ένας υπαρξιακός Γολγοθάς για τους άνεργους, τους άστεγους, τον συνδυασμό άνεργων που είναι και άστεγοι, τους έτοιμους να αυξήσουν τον αριθμό των αυτοκτονησάντων, τους ασθενείς χωρίς στοιχειώδη φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και τόσους άλλους που οι μισθοί και οι συντάξεις τους μόλις φτάνουν για να επιβιώνουν απλώς. Ταυτόχρονα, δίπλα στις ζοφερές αυτές καταστάσεις, ζουν ζωή χαρισάμενη, εκτός των λεφτάδων με ουρά, οι κλέφτες, οι απατεώνες, οι κομπιναδόροι, με μια λέξη εκείνοι που εκμεταλλεύονται αναίσχυντα τη δυστυχία των συνανθρώπων τους, δηλαδή οι σύγχρονοι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.

Αυτοί που μας οδήγησαν σʼ αυτό το εφιαλτικό σημείο –Παπανδρέου ο τρίτος, Παπαδήμος, Σαμαράς, Βενιζέλος και ο χειρότερος όλων ετούτη τη στιγμή Στουρνάρας (όπως έγραψα την περασμένη Κυριακή, «Κουβέλης, Βορίδης, Γεωργιάδης κ.ά. δεν μετράνε δεκάρα τσακιστή)– δεν βλέπουν τα έργα των χειρών τους και αρνούνται να ακούσουν τις οιμωγές του πόνου που προκάλεσαν. Αδιαφορούν επιδεικτικά και εξακολουθούν να υπόσχονται ανερυθρίαστα… καλύτερες μέρες! Στο βάθος της ψυχής τους, όμως, τρέμουν σύγκορμοι. Διότι γνωρίζουν ότι η μέγιστη πλειονότητα των Ελλήνων τούς μισεί θανάσιμα, με ένα μίσος μάλιστα που θα αποκτήσει σύντομα σάρκα και οστά.

Την Τρίτη το βράδυ παρακολουθούσα από τηλεοράσεως, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους –εάν η μετάδοση γινόταν από μη συνδρομητικό κανάλι, οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν εκατομμύρια–, την τιμητική εκδήλωση για τον «θεό» και «μάγο» του μπάσκετ, όπως αποκλήθηκε από διάσημους καλεσμένους, Νίκο Γκάλη, και όταν, προς το τέλος της πραγματικής αυτής μυσταγωγίας, ο πρώην προπονητής του Άρη και νυν υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης διάβασε δήλωση του «πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», επί τω ακούσματι και μόνο του ονόματος επικαλύφθηκε αμέσως η δήλωση ΜΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΑ, μολονότι ήταν τιμητική για τον Γκάλη!

Τι δηλοί ο μύθος; Πως, ό,τι και να πουν οι μνημονιακοί κρατούντες, κανένας δεν τους πιστεύει εδώ και καιρό. Τους θεωρεί αρχιψεύτες, γνωρίζοντας ότι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να… θριαμβεύει η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μιας υφεσιακής οικονομίας που έχει τινάξει… ευδοκίμως τα πέταλα και μιας κοινωνίας που έχει διαλυθεί με δική τους υπαιτιότητα εις τα εξ ων συνετέθη. Οι συνεχιζόμενες ενέσεις αισιοδοξίας πέφτουν στο κενό και τους καθιστούν καταγέλαστους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους δήθεν ευρηματικούς ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΥΣ –χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπουργείο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (!) που λειτουργεί ως υπουργείο ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ–, ευφημισμούς τους οποίους μεταλαμπάδευσαν και εις τας Ευρώπας, άξιος ο μισθός τους.

Με δεδομένη τη δουλοφροσύνη τους απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές μας –γιατί, αλήθεια, δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ που είχε εγκριθεί στη Βουλή, συμφωνούντος και του κ. Αβραμόπουλου, για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου;– οι κύριοι αυτοί ασχολούνται με τις ενδοκομματικές τους εκκρεμότητες. Στο ΠΑΣΟΚ κύριο θέμα των ημερών είναι η αντιδικία του νυν και του πρώην αρχηγού για την κατασπατάληση των χρημάτων του άλλοτε… «Κινήματος», με τον Βενιζέλο να επιρρίπτει τις ευθύνες στο άδειο πουκάμισο με το ιστορικό επώνυμο και τον γερμανόφιλο Σημίτη, που συγγράφει βιβλία και λειτουργεί παρασκηνιακά, να σφυρίζει αδιάφορα. Στη ΝΔ το προέχον ζήτημα είναι οι… λάτρεις του Στουρνάρα καραμανλικοί βουλευτές και η σφοδρή επιθυμία του Σαμαρά να απαλλαγεί από τα εξαπτέρυγά του, Βενιζέλο και Κουβέλη, και να δημιουργήσει προσωποπαγές μερκελικό κόμμα. Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, δεν ξέρει πού πάνʼ τα τέσσερα, αλλάζει συνεχώς θέσεις και είναι να την κλαίνε οι ρέγκες.

Η συγκυβέρνηση, πάντως, υφίσταται ακόμα. Γιατί, άραγε; Μην πάει ο νους σας κάπου αλλού. Υφίσταται για να κάνει ρουσφέτια. Και μάλιστα όσο το δυνατόν περισσότερα σε ημετέρους. Άλλο λόγο ύπαρξης δεν έχει. Διότι τα ποσοστά των κομμάτων που την απαρτίζουν μειώνονται συνεχώς. (Δεν επαναλαμβάνω ότι κύριο μέλημά της είναι να ξεπουλήσει όσο όσο τον τόπο, καθότι αυτό είναι πασίγνωστο.)

Θα περατώσω το άρθρο με δύο γεγονότα. Το πρώτο αφορά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο οποίος με την άοκνη δουλειά του κολλάει στον τοίχο πολλούς επιτρόπους στην Ευρωβουλή. Αυτή τη φορά τα έβαλε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της olympia.gr, με τον επίτροπο για την καταπολέμηση της απάτης κ. Σεμέτα. Ιδού ο μεταξύ τους διάλογος: «Είναι σκάνδαλο να κλείνετε τα ναυπηγεία στην Ελλάδα, επειδή διαπιστώθηκαν κρατικές ενισχύσεις, και την ίδια στιγμή να κλείνετε τα μάτια στο παγκόσμιο σκάνδαλο της Siemens. Ξεπλένετε το μαύρο χρήμα της Siemens. Έχετε πολιτική ευθύνη!» «Εάν παρέμβω στην περίπτωση της Siemens, θα παραβιάσω την ανεξαρτησία της OLAF»! (Σ.σ.: OLAF είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης.) Ο Νίκος Χουντής χαρακτήρισε «κλεπταποδόχο» την OLAF και κατέληξε λέγοντας: «Είναι αστεία και προσβλητική η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να οδηγηθεί σε διακανονισμό με τη Siemens, επιβάλλοντάς της 18μηνη αποχή και το ευτελές ποσό των μόλις 13,5 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Πρόκειται για απύθμενο αίσχος, προσθέτω εγώ.

Το δεύτερο σκανδαλώδες γεγονός έχει να κάνει με τη γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία ουδέποτε πλήρωσε ΦΠΑ, διαχειριζόμενη το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με την ευκαιρία της πώλησης μεριδίου της στην PSP Investments του Καναδά, ενώ είχε συνάψει συμφωνίες με βάση το ελληνικό Δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα, κατέφυγε, με την απόλυτη συναίνεση Χατζηδάκη-Στουρνάρα, σε βρετανικό δικαστήριο και δικαιώθηκε ως προς τη μη καταβολή ΦΠΑ! Η Hochtief ΔΕΝ έχει πληρώσει, ας σημειωθεί, κατά την κατασκευή του αεροδρομίου τις ασφαλιστικές εισφορές, ύψους σήμερα, σύμφωνα με τις τότε τιμές, ενός δισ. ευρώ!

Πίσω από τα δύο δυσώδη αυτά γεγονότα, στο ένα έμμεσα και στο άλλο άμεσα, κρύβεται ο τα μάλα γερμανόφιλος Σημίτης. Το «καμάρι» των μη προνομιούχων Ελλήνων του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ