Κόμμα της δραχμής έφτιαξε ο Κατσανέβας

Το κόμμα, που πήρε ήδη την έγκριση του Αρείου Πάγου, είναι στα πρότυπα του Κινήματος στην Ιταλία του οποίου ηγείται ο Μπέμπε Γκρίλο και πρεσβεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι το νέο κόμμα θα συνεργαστεί με πολιτικούς φορείς, κινήσεις, πρωτοβουλίες και πρόσωπα με κεντρικό στόχο την επιστροφή της χώρας στο εθνικό νόμισμα και για τον σκοπό αυτό θέτει θέμα δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποφασίσει επʼ αυτού ο ελληνικός λαός.

Παράλληλα, θα επιδιώξει συνεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία συμμαχίας μεταξύ των χωρών του Νότου, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την πολιτική της σκληρής λιτότητας. Τα Πέντε Αστέρια στην ονομασία του κόμματος συμβολίζουν: την ανατροπή του Μνημονίου – την επιστροφή στη δραχμή – την αυτοδύναμη ανάπτυξη – την εθνική αξιοπρέπεια – την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην προσωρινή διοίκηση της Κίνησης, πέραν του Θ. Κατσανέβα, μετέχουν μεταξύ άλλων οι Ελ. Αρτοποιός (οικονομολόγος), Αρτ. Βαμβακούσης (ηλεκτρολόγος – μηχανολόγος), Όλγ. Ζαγοραίου (οικονομολόγος), Ν. Ιατρίδης (σκηνοθέτης), Ι. Οικονομάκος (αντιστράτηγος ε.α.), Μιχ. Παπαδάκης (καθηγητής πανεπιστημίου) κ.ά.


Σχολιάστε εδώ