Η καλύτερη λύση είναι ένα μικρό τζαμί στο Σχιστό

Θεωρεί εξαιρετικά «επικίνδυνη» την άποψη Καμίνη «περί δημιουργίας δύο – τριών τζαμιών ανά δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας» και «ρίχνει το γάντι» στον νυν δήμαρχο, προτείνοντάς του:

«Ας θέσει αυτήν την ανεδαφική πρότασή του ως ερώτημα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ας κρίνουν…».

«Η Τουρκία μάς εκβιάζει για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους»

// Κατά πόσο, πιστεύετε, η κυβερνητική απόφαση περί της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στρώνει κόκκινο χαλί στην τουρκική προπαγάνδα, αφού υπήρξε στην Ολομέλεια του ΣτΕ παρέμβαση και της Μουφτείας Κομοτηνής;
Το αίτημα για τη δημιουργία του τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι αίτημα μόνο της Τουρκίας, η οποία το βάζει και κατά εκβιαστικό τρόπο, αφού ο Ερντογάν λέει: «Φτιάξτε το τζαμί για να σκεφθώ αν θα σας δώσουμε άδεια επαναλειτουργίας της Θρησκευτικής Σχολής της Χάλκης». Δεν είναι μόνο θέμα τουρκικής προπαγάνδας, ήταν γενικότερα αίτημα όλων των μουσουλμάνων.

// Πιστεύετε ότι η λαθρομετανάστευση και οι απαιτήσεις των φανατικών μουσουλμάνων αποτελούν εκρηκτικό μείγμα;
Ήδη αυτό το μείγμα υπάρχει. Πολλά από τα επεισόδια που ελάμβαναν και λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και Αθηναίων ή μουσουλμάνων και αστυνομικών, είναι μεταξύ τους. Υπάρχει μεγάλος φανατισμός και μίσος μεταξύ των δύο δογμάτων του μουσουλμανισμού, των σιιτών και των σουνιτών. Γι’ αυτό η καλύτερη λύση θα ήταν ένα μικρό τζαμί στο Σχιστό και ένα κάπου στην Ανατολική Αττική, το ένα να παραχωρηθεί στους σουνίτες και το άλλο στους σιίτες, οπότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

// Απειλείται η κοινωνική συνοχή των γηγενών;
Όσο για την κοινωνική συνοχή που αναφέρατε, δεν εξαρτάται μόνο από την ύπαρξη ή μη τζαμιού, εξαρτάται από το ότι η αναλογία πλέον θρησκευτικού και μουσουλμανικού πληθυσμού, και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά κυρίως στην Αθήνα, μεταβάλλεται από τους παρανόμως εισερχόμενους μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι λάθος να πιστεύουνε ότι οι Έλληνες, οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, είναι εθνικιστές και ρατσιστές. Αντίθετα, έχουν δείξει, κατά την άποψή μου απίστευτη συνοχή και απίστευτη συμπαράσταση. Έχουν και οι μετανάστες τα δικαιώματά τους, αλλά τα δικαιώματα των Ελλήνων έχουν μπει στο συρτάρι. Αντιλαμβάνεσθε ότι η ανισορροπία που έχει ξεκινήσει να υπάρχει δεν μπορεί να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα.
// Σε απόσταση ευθείας γραμμής από την περιοχή του Ναυτικού Οχυρού έχει προγραμματισθεί να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, και η απόσταση αυτή είναι μόλις 300 με 400 μέτρα;

Ακριβώς έτσι… Αν αναλογισθούμε τη σύμπτωση να γίνεται αγώνας όπου θα είναι 30.000 ή 40.000 φίλαθλοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα χριστιανοί ορθόδοξοι, και σε απόσταση μικρότερη από μισό χιλιόμετρο, αντίστοιχες χιλιάδες μουσουλμάνων που θα εορτάζουν το Ραμαζάνι τους. Εγώ δηλώνω ότι ανησυχώ βαθύτατα, είτε από προβοκάτσια αλλά και χωρίς προβοκάτσια, για τη δημιουργία επεισοδίων και τη διατάραξη της δημόσιας τάξης.

// Ο κ. Καμίνης, εν ονόματι μιας αμφιλεγόμενης πολυπολιτισμικότητας και ισοπολιτείας, εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να ιδρυθούν δύο – τρία τζαμιά σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα της Αθήνας. Αποτελεί αυτό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και απειλή ισλαμοποίησης;
Τώρα ο κ. Καμίνης, εντάξει, δεν περίμενα να αντιδράσει για τον χώρο, αλλά μου έκανε εξαιρετική εντύπωση, οπωσδήποτε όχι ευχάριστη, η πρότασή του για τη δημιουργία δεκατεσσάρων μικρών τζαμιών στον Δήμο της Αθήνας. Νομίζω ότι είναι μια πρόταση τελείως ανεδαφική, εξαιρετικά επικίνδυνη για πολλούς λόγους. Υποθέτω ότι στο μυαλό του έχει δύο τζαμιά ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Μια τέτοια πρόταση, εάν ο κ. Καμίνης την εννοεί και επειδή άκουσα ότι θα ξαναείναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, θα έλεγα να τη βάλει ως ερώτημα κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ο καθένας μας θα πει τη δική του θέση επ’ αυτού του θέματος και οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ας κρίνουν.

Βίκυ Μιχαλονάκου


Σχολιάστε εδώ