Ελεύθεροι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής

για οφειλές ΦΜΥ του καναλιού ΑLTER, από τη στιγμή που ήταν μη εκτελεστικά μέλη τού διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με τον νόμο τα μη εκτελεστικά μέλη δεν ευθύνονται για πράξεις και αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας. Όπως έωλη και πρωτοφανής ήταν η κατηγορία περί ηθικής αυτουργίας. Και η απόφαση της ανακρίτριας για την προφυλάκιση και των δύο προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να βγάζει ομόφωνο ψήφισμα καταγγελίας και 40 βουλευτές από όλα σχεδόν τα κόμματα να καταθέτουν επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ζητώντας εξηγήσεις, επισημαίνοντας όλοι ότι με αυτή την απόφαση οδηγεί σε διάλυση τις ανώνυμες εταιρείες γιατί κανένας δεν θα δέχεται να μπει μέλος σε Δ.Σ. κινδυνεύοντας να βρεθεί στη φυλακή για ευθύνη που δεν έχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεν Γιώργος Κουρής οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου και ο γιος του Ανδρέας Κουρής στον Κορυδαλλό. Ο ανεξήγητος αυτός χωρισμός προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για τον λόγο που έγινε. Και φυσικά δεν ήταν μια τυχαία απόφαση.

Ύστερα από προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο και των δύο κατηγορουμένων για αλλαγή των όρων κράτησης, αργά το απόγευμα της Παρασκευής με βούλευμα που εκδόθηκε, αποφασίσθηκε η αποφυλάκιση και των δύο με εγγύηση 200.000 ευρώ για τον Γιώργο Κουρή και 100.000 ευρώ για τον Ανδρέα Κουρή και απαγόρευση εξόδου. Πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου ήταν ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Φουκαράκης.

Η απόφαση χαρακτηρίσθηκε ως νίκη της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι του Γιώργου και του Ανδρέα Κουρή τόνισαν:

Μιχάλης Δημητρακόπουλος:
«Η Δικαιοσύνη με αυτή τη σημαντική της απόφαση διόρθωσε το λάθος αυτών που, άδικα, στέρησαν την ελευθερία των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή».

και ο Θέμης Σοφός:
«Η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε ότι μόνο η ψύχραιμη προσέγγιση των θεμάτων οδηγεί σε ορθή αξιολόγηση. Το βούλευμα αποφυλάκισης των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή αποκαθιστά τη νομική ορθότητα και την ουσιαστική Δικαιοσύνη».


Σχολιάστε εδώ