«Βόμβες» από την εσωκομματική αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, με νέες παραφωνίες έρχεται αντιμέτωπος ο κ. Φώτης Κουβέλης, αφού με ένα πολυσέλιδο κείμενο-μανιφέστο 16 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που συμμετέχουν στο Αριστερό Δίκτυο, παρουσίασαν τις πολιτικές θέσεις τους. Έπειτα από… κυοφορία διμήνου, η «αριστερή αντιπολίτευση» της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το κόμμα, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις. Η εκτίμηση αυτών των στελεχών είναι ότι ο ορίζοντας της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι τετραετής και ότι η ΝΔ θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα περάσει από το… καθαρτήριο του Δάντη! Ακόμη, διαπιστώνουν έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας, συνεννόησης, ανεκτικότητας και σεβασμού των προγραμματικών ορίων του κάθε κυβερνητικού εταίρου, εκφράζοντας την άποψη πως το σημερινό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να μετατρέψει σε πολιτική τη θέληση της κοινωνίας.

Επιπλέον, κάνουν λόγο για «αμφιλεγόμενη στάση του κόμματος» σε καίρια ζητήματα, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως «η αποδοχή της απόλυσης των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων… αποτελεί μία ακόμα απόκλιση από την προγραμματική συμφωνία των τριών».

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Π», το συγκεκριμένο μανιφέστο προσθέτει άλλο ένα βάρος στην πλάτη του προέδρου ΔΗΜΑΡ.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως στενοί του συνεργάτες χαρακτηρίζουν «αμελητέα» τα όσα υποστηρίζει το Αριστερό Δίκτυο, το επόμενο Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Κι εκεί θα γίνει ένα καλό crash test εφʼ όλης της ύλης!


Σχολιάστε εδώ