στα ενδότερα των ομάδων

• Μία υπόθεση κέρδισε ο Ολυμπιακός στα διεθνή όργανα του ποδοσφαίρου, αλλά στον Πειραιά δεν πρόλαβαν να χαρούν την απελευθέρωση του Ντέρεκ Μπόατενγκ από την Ντνιέπρ. Τα ρεπορτάζ των αγγλικών εφημερίδων έφεραν τον Γκανέζο στην πόρτα της Φούλαμ και οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ψάχνονται.

• Με τους αφρικανούς ποδοσφαιριστές, βέβαια, δύσκολα βγάζουν άκρη οι παράγοντες όλων των ομάδων. Αλλά στον Ολυμπιακό θεωρούσαν ότι με τον Μπόατενγκ είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία, τόσο επειδή ο Γκανέζος αποτελούσε αγαπημένο παιδί του Μίτσελ από τα χρόνια της Χετάφε όσο και διότι τον βοήθησαν στην αντιπαράθεσή του με τους Ουκρανούς.

• Οι πρώτες διαβεβαιώσεις από τον Μπόατενγκ καθησύχασαν κάπως τους ανθρώπους της πειραϊκής ομάδας. Αλλά ακόμα κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν τους τόνους για να αποφύγουν ένα επικοινωνιακό κάζο σε μια δύσκολη περίοδο για όλους στο Λιμάνι.

• Το θέμα του Γκανέζου, πάντως, εκθέτει όσους το χειρίστηκαν από τότε που ήρθε ο παίκτης στην Ελλάδα, διότι οι διαρροές έκαναν λόγο για «τελειωμένη μεταγραφή». Στα ρεπορτάζ, μάλιστα, δινόταν τροφή με πληροφορίες ότι ο Μίτσελ προετοίμαζε τον Μπόατενγκ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αργότερα για εκείνο με τον ΠΑΟΚ και εν συνεχεία για τον τελικό του Κυπέλλου.

• Αποδείχθηκε στην πράξη, όμως, ότι ουδέποτε κατατέθηκε στην ΕΠΟ το συμβόλαιο του παίκτη. Άρα ήταν ανέφικτη η έκδοση δελτίου, ακόμα και στην περίπτωση που δικαιωνόταν ο Αφρικανός στη διαμάχη του με τους Ουκρανούς.

• Το θέμα του Μπόατενγκ, ωστόσο, μοιάζει με παρωνυχίδα μπροστά στα αγκάθια που ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό του από το Κύπελλο και την κόντρα ανάμεσα στην ΠΑΕ και στον Γιώργο Δώνη. Ο Ιβάν Σαββίδης βλέπει τον κόσμο του «Δικεφάλου του Βορρά» να βρίσκεται στα κάγκελα και προβληματίζεται για τις ενδεχόμενες αντιδράσεις στους αγώνες των πλέι οφ.

• Ήθελε συσπειρωμένους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ο νέος μεγαλομέτοχος διότι κυνηγάει κάποιες μεγάλες δουλειές, όπως η ΔΕΥΑΘ, και οι εξελίξεις δημιουργούν προβλήματα. Αλλά ο Σαββίδης θεωρεί ότι μπορεί να αναστρέψει το κλίμα με μια – δυο καλές κινήσεις, όπως, για παράδειγμα, με την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία στην ομάδα.

• Τα σενάρια κυκλοφόρησαν από την περασμένη Κυριακή, αλλά ο Ουρουγουανός ενήργησε ψύχραιμα και έφυγε για τη Γαλλία, με στόχο να περάσει λίγες μέρες κοντά στην οικογένειά του με την ευκαιρία που του έδωσε το κλείσιμο των σχολείων. Έτσι, οι όποιες κινήσεις του Σαββίδη για τον Γκαρσία πήραν παράταση, αλλά, όπως λένε στη Θεσσαλονίκη, με την επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη η επάνοδος και του έμπειρου μέσου θεωρείται θέμα χρόνου.

• Βρήκε άκρη για ρευστό ο Γιώργος Χριστοβασίλης χάρη στη στήριξη αρκετών φίλων του, πολιτικών και ποδοσφαιρικών. Έτσι, έκανε το αποφασιστικό βήμα για τη συμμετοχή του ΠΑΣ στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου και άφησε ουσιαστικά με την όρεξη τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που ήλπιζαν σε αποκλεισμό της γιαννιώτικης ομάδας λόγω παλιών οφειλών.

• Σε αντίθεση με τον Χριστοβασίλη που βιώνει τις καλύτερες ώρες του ως παράγοντας, ο Μάνθος Πουλινάκης φέρεται να περνάει δύσκολες ώρες στον ΟΦΗ, αν και η θητεία του στην προεδρία των Κρητικών κρίνεται, κατά γενική ομολογία, απόλυτα επιτυχημένη. Κάποιοι από τους συνεργάτες του προωθούν άλλο πλάνο για την επόμενη σεζόν επειδή θέλουν να φύγουν από την αφάνεια και να επιστρέψουν στο προσκήνιο.

• Οι διαρροές από το Ηράκλειο κάνουν λόγο για δημιουργία χάσματος ανάμεσα στον Πουλινάκη και τον Νίκο Μαχλά ακόμα και στο θέμα του προπονητή. Ο νυν πρόεδρος, όμως, απολαμβάνει την εκτίμηση των οπαδών του ΟΦΗ, ενώ και οι δράσεις του σε επίπεδο Σούπερ Λίγκας και ΕΠΟ αύξησαν σημαντικά τους υποστηρικτές του και εκτός Κρήτης.

• Στο θέμα του προπονητή, η μια πλευρά κοιτάζει προς τον Παύλο Δερμιτζάκη αλλά και προς το εξωτερικό, ενώ η άλλη επιδιώκει την επιστροφή του Νίκου Αναστόπουλου παρά τις αντιρρήσεις των οργανωμένων οπαδών. Διάσταση απόψεων υπάρχει και για τα θέματα των Παπάζογλου, Λαμπροπούλου, με τη μια παράταξη να τάσσεται υπέρ της πώλησης των δύο παικτών και την άλλη να προαναγγέλλει την παραμονή τους στο Ηράκλειο.

• Στην Ξάνθη ισχύει ο νόμος του ενός ανδρός, με τον Χρήστο Πανόπουλο να παίρνει όλες τις αποφάσεις και να πληρώνει ενίοτε το τίμημα των επιλογών του. «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα που αποφάσισε να επαναφέρει στην ομάδα τον Καραγεωργίου», προβλέπουν συνεργάτες του επιχειρηματία, ο οποίος ξάφνιασε με την απόφασή του να προσλάβει στην Ξάνθη τον καβαλιώτη τεχνικό παρά τις τελευταίες αποτυχίες του σε Εργοτέλη και Παναιτωλικό.

• Εξέτασε τις περιπτώσεις του Άκη Μάντζιου και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ο Πανόπουλος, αλλά τελικά προτίμησε κάποιον που γνώριζε από το παρελθόν. Αποφεύγει το άγνωστο ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης διότι, όπως λένε στο περιβάλλον του, «πέρασε δύσκολες ώρες όταν εμπιστεύθηκε τον Κωστένογλου, τον οποίο δεν γνώριζε ως προπονητή, και μέσα σε έναν μήνα η ομάδα κινδύνεψε με υποβιβασμό».

• Εκτός από τους μπελάδες με τον Δώνη, στον ΠΑΟΚ άρχισαν τα όργανα και για τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Κλάους έμεινε στην Αθήνα μετά τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Αστέρα και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον του επειδή λένε στη Θεσσαλονίκη ότι ο παίκτης ασχολείται περισσότερο με την προσωπική του ζωή και λιγότερο με την καριέρα του.

• Ο μόνος που κέρδισε από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ ήταν ο Ηλίας Σπάθας. Ο πειραιώτης διαιτητής πέρασε απαρατήρητος, παρά την πίεση που του ασκήθηκε από κόσμο και κοσμάκη παραμονές του επαναληπτικού.

• Με την απόδοσή του, μάλιστα, ο Σπάθας φέρεται να έθεσε υποψηφιότητα και για τον τελικό, αν και λογικά η ΕΠΟ θα βάλει τον Σταύρο Τριτσώνη. Κυρίως για να στείλει ένα μήνυμα ότι τον στηρίζει μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις αποφάσεις του στον αγώνα ΑΕΚ – Πανθρακικός.

• Με τον Τριτσώνη εμφανίζονται θετικοί και στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα, οπότε λύνονται τα χέρια του Γιώργου Δούρου, στον οποίο αποδίδονται οι περισσότεροι ορισμοί. Αουτσάιντερ εμφανίζεται ο Τάσος Κάκος, για τον οποίο κάποιοι προαναγγέλλουν την ολοκλήρωση της καριέρας του.


Σχολιάστε εδώ