Ψάχνει γκαρντ για τον τελικό ο Πεδουλάκης

Μέσα σε τρία λεπτά εξουδετέρωσε η Ευρωλίγκα τον Παναθηναϊκό και έστειλε την Μπαρτσελόνα στο φάιναλ φορ του Λονδίνου. Τόσο χρόνο χρειάστηκαν οι τρεις διαιτητές για να χρεώσουν με τρία φάουλ τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αποδιοργανώνοντας έτσι τους «πράσινους». Αλλά και όταν ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να επιστρέψει στο κόλπο, δύο παραλείψεις και δύο υπερβολικά σφυρίγματα πρόσφεραν στους Καταλανούς τα απαραίτητα στηρίγματα. Η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να δώσει στους παίκτες του «τριφυλλιού» πριμ 200.000 ευρώ, δηλαδή όσα τους είχε υποσχεθεί για την περίπτωση πρόκρισης στο φάιναλ φορ, ενθουσίασε τους «πράσινους». Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, όμως, θα προχωρήσει σε άλλη μία κίνηση. Άναψε πράσινο φως στον Αργύρη Πεδουλάκη για την απόκτηση ενός περιφερειακού παίκτη, ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και θα τον βοηθήσει να κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα παρά το πλεονέκτημα έδρας που έχει ο Ολυμπιακός.

Παίρνει Γιάνκοβιτς

Για την επόμενη περίοδο, πάντως, οι «πράσινοι» έχουν ήδη κλείσει τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Ο νεαρός φόργουορντ βρέθηκε πρόσφατα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, παρακολούθησε από τις θέσεις των επισήμων τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα και έδειξε έτοιμος να κάνει το άλμα στην καριέρα του, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο επόμενος σταθμός σε αυτήν. Ο μεγάλος καημός του «τριφυλλιού», ωστόσο, παραμένει ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος μπορεί να δέσει γάντι με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να κάνει τη διαφορά σε υψηλό επίπεδο.

Η απάντηση με Αντετοκούμπο
σε Παπανικολάου

Το φλερτ των Αμερικανών και της Μπαρτσελόνα με τον Κώστα Παπανικολάου οδηγεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στη λήψη αποφάσεων για να είναι απόλυτα έτοιμοι αν χρειαστεί να αντικαταστήσουν τον διεθνή φόργουορντ.
Έτσι, θα στραφούν στην επιλογή του νεαρού Αντετοκούμπο, ο οποίος έχει ξετρελάνει τους σκάουτερ του NBA, αλλά φαίνεται να προτιμά την παραμονή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για ακόμα ένα με δύο χρόνια, ώστε να αυξήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών. Ο μικρός έχει τις προδιαγραφές να καλύψει το κενό του Παπανικολάου αλλά και να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή των επόμενων χρόνων. Επειδή, όμως, αγωνίζεται σε πρωτάθλημα χαμηλής δυναμικότητας, θα επιλεγεί στα ντραφτ μετά την πρώτη δεκάδα, αν και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και στο NBA τον χαρακτηρίζουν «καλύτερο από τον Νικολά Μπατούμ στην ίδια ηλικία». Αν, όμως, αγωνιστεί ο Αντετοκούμπο στην Ευρωλίγκα, αυτόματα θα βελτιωθεί, ενώ το κασέ του θα απογειωθεί, όπως προβλέπουν όλοι οι ειδικοί του μπάσκετ, ύστερα και από τις επισκέψεις κορυφαίων στελεχών του ΝΒΑ στην Ελλάδα για χάρη του μικρού.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φτάσει και το προηγούμενο καλοκαίρι κοντά στην απόκτηση του νεαρού γκαρντ, αλλά η μεταγραφή κόλλησε στις απαιτήσεις του Φιλαθλητικού, ο οποίος ζήτησε 500.000 ευρώ για την παραχώρηση του παίκτη. Χρήματα που δέχθηκε να δώσει ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Αντετοκούμπο εξέφρασε την προτίμησή του στον Ολυμπιακό. Μετά τις κινήσεις για να βγει στον μικρό ελληνικό διαβατήριο και κάτω από την πίεση των Αμερικανών στον Παπανικολάου, οι Πειραιώτες θα αποδεχθούν τις απαιτήσεις του Φιλαθλητικού και θα αποκτήσουν το κορυφαίο ταλέντο της Ευρώπης.


Σχολιάστε εδώ