Χάρισαν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε περιφερειάρχες και δήμαρχους!

Δεν πρόλαβε να κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τη σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε… απνευστί και με την οποία απάλλαξαν τους τραπεζίτες από τον κίνδυνο να κάτσουν στο σκαμνί με την κατηγορία της απιστίας για τα δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που έδωσαν βασικά στα δυο μεγάλα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (και τα μικρά πήραν και αυτά το… κατιτίς τους) -και στην ουσία προετοίμασαν το έδαφος για τη διαγραφή τους-, και νέα ντροπολογία πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα στο άψε-σβήσε, που δείχνει ότι τα κόμματα ήταν προσυνεννοημένα…

Με την τροπολογία αυτή μειώνονται μέχρι εξαφάνισης πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για παραβάσεις του εκλογικού νόμου περί αφισοκολλήσεων ή μη έγκαιρης υποβολής των δικαιολογητικών από τους εκλογικούς συνδυασμούς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010. Τα πρόστιμα αυτά φθάνουν μέχρι τις 50.000 και 100.000 ευρώ και με την τροπολογία μειώνονται στο 1/10!

Τέτοια διάταξη, να μειώνονται στο 1/10 τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε φορολογουμένους για οφειλές στην εφορία και στις επιχειρήσεις για ασφαλιστικές εισφορές, δεν έχουν καταθέσει οι βουλευτές Σταυρούλα Ξουλίδου ΑΝΕΛ, Σ. Αναστασιάδης και Μιχ. Ταμήλος ΝΔ, Γιάν. Δημαράς, Π. Ρήγας ΠΑΣΟΚ, Δ. Αναγνωστάκης ΔΗΜΑΡ και Σοφία Σακοράφα ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όλος αυτός ο κόσμος δεν είναι πολίτες αυτής της χώρας…

Αθωώνουν τον χρηματοδότη τους!

Φρόντισαν μάλιστα με διάταξη που έβαλαν να μην κινδυνεύει ο χρηματοδότης υποψήφιου ή συνδυασμού να βρεθεί στη φυλακή αν ξεπεράσει το όριο της χρηματοδότησης (που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο, στις περιπτώσεις που τα λεφτά είναι πολλά, παρά προκαταβολή διά τις… υπηρεσίες που θα προσφερθούν από τον εκλεγόμενο). Συγκεκριμένα, με την τροπολογία αφαιρείται η διάταξη του νόμου για ποινή φυλάκισης ενός έτους στον χρηματοδότη που υπερέβη το όριο χρηματοδότησης που προβλέπεται.

Να μην υπογράψει ο Παπούλιας

Στο μεταξύ, με κοινή δήλωση τους, ο πρώην υπουργός Στάθης Γιώτας, οι πρώην αντιπρόεδροι της Βουλής Μανώλης Δρεττάκης (χρηματιστές και υπουργός) και Παναγιώτης Κρητικός, ο ναύαρχος και επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Χανίων Γιάννης Κλωνιζάκης, ο επίτιμος αντιστράτηγος και πρώην νομάρχης Αλέκος Ζαρκαδάς και ο Νίκος Απανωμεριτάκης, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια «να ασκήσει την προνομία που του παρέχει το Σύνταγμα και να αναπέμψει στη Βουλή τον νόμο, στον οποίο έχει ενταχθεί η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη διευθυντικά στελέχη πιστωτικών οργανισμών, αλλά και κομμάτων, τα οποία βαρύνονται με παράνομες δανειστικές συμβάσεις, που αφορούν τα δάνεια που έχουν δοθεί στα κόμματα».

Και προσθέτουν: «Η διάταξη αυτή, εξόφθαλμα σκανδαλώδης, προσβάλλει βάναυσα την κοινωνική ηθική και το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Ποιος το περίμενε, 39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας και 46 χρόνια από την επιβολή της, ότι οι έλληνες πολίτες θα γίνονταν μάρτυρες ευτελισμού των θεσμών της Δημοκρατίας».


Σχολιάστε εδώ