Τετέλεσται…

Μετά και την αποκάλυψη από τον οικονομικό έλεγχο που έκαναν πέντε ορκωτοί λογιστές, έπειτα από δική του εντολή, ότι γινόταν μεγάλο πάρτι στο ΠΑΣΟΚ και υπάρχει μαύρη τρύπα 100.000.000 ευρώ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν έχει λόγο ύπαρξης. Σπατάλησε την ανεκτίμητη κληρονομιά που έκτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κληρονομιά που ήταν το δέσιμο του απλού λαού, του μη προνομιούχου πολίτη, που είδε άσπρη μέρα, ότι το κράτος υπάρχει και για αυτόν και δεν είναι μονοπώλιο της μιας παράταξης.

Στη διαδρομή υπήρξαν αρκετά παρατράγουδα, κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι, πέρασαν όμως σε δεύτερη μοίρα, γιατί κυριαρχούσε εκείνο το δεν ξεχνώ… Μέχρι που και αυτό ξεθώριασε, όταν άρχισαν να σκάνε οι βόμβες για τον Άκη, και πλέον άρχισαν να αποστρέφουν το πρόσωπο και οι πιο πιστοί και ανιδιοτελείς. Την ταφόπλακα ήρθε να βάλει το ίδιο το κόμμα. Χορός εκατομμυρίων ευρώ γινόταν επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου. Ηχηρά ονόματα, που είχε κοντά του, κυκλοφορούσαν στις τσέπες τους δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία λείπουν από το ταμείο, όπως διαπίστωσαν οι ορκωτοί λογιστές. Καμιά δικαιολογία δεν μπορούν να προβάλουν. Έπρεπε να είναι το παράδειγμα της απόλυτης διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης. Έκαναν το ΠΑΣΟΚ μαγαζάκι τους. Δεν έφθανε η τεράστια ζημιά που προκάλεσαν οι επιλογές των Μνημονίων, ήρθε και ο διασυρμός από τις αρπαχτές. Γίναμε η χλεύη των ηττημένων, θα έλεγε ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχει άλλη οδός, Βαγγέλη Βενιζέλο. Σου έλαχε ο κλήρος να βάλεις το λουκέτο. Αλλά και η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα του κεντροαριστερού χώρου, με νέα πρόσωπα που δεν θα σέρνουν αμαρτίες. Που δεν θα τρέπουν σε φυγή, αντίθετα θα ενώνουν και θα δίνουν την προσδοκία ότι κάτι το νέο μπορεί να γεννηθεί. Που έχει ανάγκη ο τόπος όσο ποτέ άλλοτε.

Είναι η δύσκολη ώρα, που έρχεται στον καθένα. Να πάρει τη μεγάλη απόφαση, Βαγγέλη.


Σχολιάστε εδώ