Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

• ΟΤΙ ο Β. Βενιζέλος βιάζεται να γίνει ανασχηματισμός, για να βάλει στο Υπουργικό Συμβούλιο 6-7 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είναι ευρέως γνωστό. Εξίσου γνωστό είναι κι ότι μεταξύ αυτών που προωθεί είναι και η Φ. Γεννηματά. Εκείνο που δεν είναι δεν γνωστό, είναι ότι ο κ. Βενιζέλος δεν το κάνει επειδή συμμερίζεται τις υψηλές φιλοδοξίες της Φώφης. Αλλά, όπως λένε διάφοροι κακεντρεχείς στο ΠΑΣΟΚ, διότι θέλει να τη στείλει στην κυβέρνηση για να την «ξεφορτωθεί» από την Ιπποκράτους. Και στη θέση της να τοποθετήσει ένα στέλεχος στα δικά του μέτρα. Πώς το λένε στο χωριό του κ. Βενιζέλου; Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες… κάνουν χάζι!

• ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ κάποια παλιά βιβλία, έπεσα πάνω σε ένα του Κώστα Λαλιώτη, με τίτλο: «ΠΥΞΙΔΑ – Το Διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, Προκλήσεις – Υπερβάσεις – Προοπτικές», που είχε εκδώσει το 2007. Από αυτά που γράφει στις 550 σελίδες, για εκείνα που συνέβησαν από το 2000 μέχρι το 2007, θα μείνω σε μια φράση που έχει στην εισαγωγή και στην αφιέρωση. Γράφει λοιπόν ότι «η έκδοση ενός βιβλίου για κάθε συγγραφέα (άρα και τον ίδιο) είναι μια λύτρωση, γιατί κλείνει ορισμένους λογαριασμούς του με το παρελθόν». Και στην αφιέρωση σημειώνει ο Λαλιώτης («Θείο βρέφος» τον αποκαλούσαν τότε): «Μια “ΠΥΞΙΔΑ” παντός καιρού για να βρίσκεις πάντα το Διαχρονικό ΠΑΣΟΚ (…και πατριωτικό…) και την Κεντροαριστερά».
Τελικά, Κώστα, η πυξίδα χάλασε στη διαδρομή και μπέρδεψε το ΠΑΣΟΚ την Κεντροαριστερά με τη Δεξιά και το πατριωτικό με τη γερμανική παράδοση…


Σχολιάστε εδώ