στα ενδότερα των ομάδων

• Στον Δημήτρη Μελισσανίδη στηρίζουν οι φίλοι της ΑΕΚ όλες τις ελπίδες τους για την αναγέννηση της άλλοτε μεγάλης ομάδας, η οποία αιωρείται πλέον μεταξύ Φούτμπολ Λιγκ και ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Μόνο που ο νικαιώτης επιχειρηματίας έθεσε για άλλη μια φορά ως όρο τη συμμετοχή και των παλιών μετόχων στο σχέδιό του για τη διάσωση της Ένωσης.

• Η στάση του Μελισσανίδη γεννά χαμόγελα αισιοδοξίας, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και την αγωνία του κόσμου μήπως η ΑΕΚ δεν έφτασε ακόμα στον πάτο του βαρελιού. Στο διαδίκτυο, άλλωστε, βγήκε ακόμα και τραγούδι που παραλληλίζει τον «Δικέφαλο» με την Ελλάδα, η οποία εντάχθηκε στα Μνημόνια, με συνέπεια τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

• Με μια σημαντική επισήμανση: Ανάλογα προβλήματα με αυτά της ΑΕΚ αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ομάδες της χώρας, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και σε άλλα ομαδικά αθλήματα. Ο υποβιβασμός της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα, διότι μιλάμε για σύλλογο με δεκάδες πρωταθλήματα στο άθλημα και διεθνείς διακρίσεις.

• Μόνο ο Ολυμπιακός δείχνει να στέκεται στα πόδια του και εσχάτως ο ΠΑΟΚ λόγω της εμφάνισης του Ιβάν Σαββίδη. Από κει και πέρα, οι άλλες ομάδες έχουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα, ανάλογα με την πολιτική που ακολούθησαν την τελευταία διετία οι παράγοντές τους.

• Και οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και ο «Δικέφαλος του Βορρά», ωστόσο, έχουν τους δικούς τους πονοκεφάλους, οι περισσότεροι από τους οποίους δημιουργούνται από τη στάση των οπαδών, οργανωμένων και μη.

• Στον Πειραιά ψάχνουν από την περασμένη Δευτέρα να βρουν τα κοπρόσκυλα για τα οποία μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αρχικά το μυαλό όλων πήγε σε επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών, αλλά το προεδρικό περιβάλλον έσπευσε να διευκρινίσει ότι στο σημάδι μπήκαν κυρίως τα ΜΜΕ που δημιουργούν προσδοκίες στον κόσμο και «κάνουν την τρίχα τριχιά», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

• Ο Μαρινάκης, όμως, φρόντισε να ρίξει νέο λάδι στη φωτιά με την επίσκεψή του στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και την ομιλία του στους παίκτες, τους οποίους κατηγόρησε ευθέως για τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού. Με συνέπεια να δημιουργήσει την απορία μήπως τελικά εννοούσε τους ποδοσφαιριστές όταν μίλησε για κοπρόσκυλα στη γιορτή των παλαιμάχων.

• Με όσα είπε στου Ρέντη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού άνοιξε την πόρτα εξόδου και ουσιαστικά νομιμοποίησε την πώληση αρκετών παικτών, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες στο στόχαστρο ευρωπαϊκών αποδυτηρίων. Οι πωλήσεις βαπτίστηκαν «συμμάζεμα των αποδυτηρίων», με προφανή στόχο τον περιορισμό των αντιδράσεων από τον κόσμο.

• Στον ΠΑΟΚ τα αγκάθια παραμένουν δύο: ο Γιώργος Δώνης και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο προπονητής του «Δικεφάλου» άκουσε και στο ματς με τον ΠΑΣ τους οπαδούς να τον αποδοκιμάζουν με χυδαίο τρόπο, που προκάλεσε την παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη.

• Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» ανέλαβε προσωπικά να λύσει το πρόβλημα στις σχέσεις των οπαδών και του Δώνη. Με την πρώτη ενέργειά του να είναι η δωρεάν παροχή εισιτηρίων για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη, και μάλιστα σε 1.200 άτομα, που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

• Για τον Ζαγοράκη οι αντιδράσεις έχουν περιοριστεί προσωρινά στην έκδοση σκληρών ανακοινώσεων από κάποιους ισχυρούς συνδέσμους. Αλλά ο Σαββίδης εκτιμάει ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του Ζαγοράκη και ποντάρει, μάλιστα, στην προοπτική της επιστροφής του Πάμπλο Γκαρσία στην Τούμπα με κάποιον ρόλο, ο οποίος θα αφήνει ικανοποιημένους και τους οπαδούς και τον Ουρουγουανό.

• Στον ΠΑΟΚ τρώγονται και για την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει τον Ηλία Σπάθα στον επαναληπτικό του Κυπέλλου. Ο πειραιώτης ρέφερι θεωρείται ανεπιθύμητος από τους παράγοντες και τους οπαδούς του «Δικεφάλου» και η παρουσία του στον ημιτελικό άναψε φωτιές.

• Ξαφνικά εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι για τον Σπάθα και οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης. Έτσι, αυξήθηκε η ένταση πριν από τον ημιτελικό, και ειδικά στη Θεσσαλονίκη άρχισαν τις ευχές να μη συμβεί οτιδήποτε στο ματς που θα ξεσηκώσει τους οπαδούς του «Δικεφάλου».

• Στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη κλήθηκαν να λύσουν και το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε από τον τραυματισμό του Λαουτάρο Φορμίκα στον αυχένα. Ένα περιστατικό που μπορεί να στοιχίσει ακριβά στον αργεντινό μπακ, ο οποίος κινδυνεύει ακόμα και με πρόωρη λήξη της καριέρας του.

• Η ατυχία του Φορμίκα, πάντως, λειτούργησε και υπέρ της συσπείρωσης στην ομάδα της Αρκαδίας, με τον Τσιώλη να ζητάει από τους άλλους παίκτες του Αστέρα να παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ και για τον Αργεντινό. Ο θεσσαλός τεχνικός θέλει να πάρει ρεβάνς από τον Δώνη για τον περσινό αποκλεισμό των Αρκάδων στον ημιτελικό του Κυπέλλου από τον Ατρόμητο.

• Προβλήματα εσωτερικά αντιμετωπίζει και ο Παναθηναϊκός. Όπως αναφέρθηκε σε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, «ο Νταμπίζας βλάπτει σοβαρά τη συσπείρωση του Παναθηναϊκού», καθώς ούτε οι οπαδοί του «τριφυλλιού» θέλουν τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού στην Παιανία, αλλά ούτε και οι παλαίμαχοι της ομάδας.

• Ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως, εμφανίζεται αποφασισμένος να υλοποιήσει το πλάνο του, και σε αυτό έχει σημαντικό ρόλο ο Νταμπίζας, παρά τις αντιδράσεις. Για τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ των επιλογών του, διότι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η αγωνιστική δράση του Παναθηναϊκού και έως τα πρώτα φιλικά του Ιουλίου θα εκτονωθεί η ένταση για τα νέα στελέχη της ομάδας.

• Στον Παναθηναϊκό, πάντως, εξακολουθούν να ελπίζουν σε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του Γιώργου Χριστοβασίλη ότι ο φάκελος του ΠΑΣ είναι πλήρης και άρα η ομάδα των Ιωαννίνων θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη αδειοδότηση. Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες του Χριστοβασίλη, στους «πράσινους» θα μείνει μόνο η συμμετοχή στο μπαράζ με την Ξάνθη για την 6η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

• Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι στην Ξάνθη δήλωναν απρόθυμοι για τη διεξαγωγή του μπαράζ, και μάλιστα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε θέσει εαυτόν εκτός ομάδας. Αλλά ο έμπειρος προπονητής επέστρεψε στα Πηγάδια για να προετοιμάσει τους παίκτες του για ένα ματς το οποίο μπορεί τελικά να μην έχει την παραμικρή σημασία.


Σχολιάστε εδώ