Σκληρή επιστολή Αρχηγών προς τον πρωθυπουργό

Συγκεντρώθηκαν, εκπόνησαν και απέστειλαν μια ιδιαίτερα σκληρή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με την οποία διαμαρτύρονται για τις ανηλεείς περικοπές στα εισοδήματα των στελεχών, αλλά και για τους μειωμένους προϋπολογισμούς της άμυνας. Ιδού τρία αποσπάσματα που, αν μη τι άλλο, θα προκαλέσουν προβληματισμό στην κυβέρνηση και όχι μόνο.

Πρώτον, «διερωτώμεθα ευλόγως, άραγε τι είδους ηθικό διαμορφώνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων η από οικονομικής πλευράς αναφερόμενη μεταχείρισή τους, η οποία ευκόλως θα μπορούσε να εκληφθεί και ως απαξίωσή τους;».

Δεύτερον, «πιστεύουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να τυγχάνουν ιδιαιτέρας προσοχής σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των περικοπών των δημοσίων δαπανών λόγω της οικονομικής κρίσεως. Οι όποιες στον τομέα τους περικοπές θα πρέπει να αποφασίζονται με περίσκεψη και προσοχή, ώστε αντί πάσης θυσίας να μην υπερβαίνουν τα όρια διατηρήσεως του αμυντικού δυναμικού της χώρας, το οποίο επιβάλλεται κάθε φορά εκ των πραγμάτων να διατίθεται».

Και, τρίτον, «η πατρίδα μας, αν εξαιρέσουμε τα πρόσφατα χρόνια της ασυδοσίας, ανέκαθεν δεν ήταν πλούσια και τα οικονομικά της ήταν πάντα μίζερα. Φρόντιζε όμως κατά προτεραιότητα την άμυνά της, ώστε να πορεύεται κάθε φορά με ασφάλεια και αξιοπρέπεια».

Με απλά λόγια οι Αρχηγοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό και εμμέσως πλην σαφώς του τονίζουν ότι με τις τεράστιες περικοπές εισοδημάτων το ηθικό των στελεχών πλήττεται, ότι οι αβυσσαλέες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα του αμυντικού δυναμικού και, εν κατακλείδι, ότι θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο την υπόθεση που λέγεται εθνική άμυνα. Πράγματι σκληρά λόγια, αλλά αληθινά, από ανθρώπους που υπηρέτησαν την πατρίδα επί 40 χρόνια. Ελπίζουμε ο Αντώνης Σαμαράς να αναλάβει και πάλι την ενδεδειγμένη πρωτοβουλία. Από τους πρ. Αρχηγούς, όπως αναμενόταν, δεν υπέγραψε ο ναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, που είναι ΥΦΕΘΑ. Δεν υπέγραψε επίσης και ο πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ, ναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης…


Σχολιάστε εδώ