Πολλές και μικρές σε ποσόν δόσεις είναι η λύση

Η ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και πρόκειται να ψηφισθεί απόψε, «δεν πρόκειται να αποφέρει οφέλη ούτε στις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν τεράστια ανάγκη από εισροή εσόδων», τονίζεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου και υπογραμμίζεται ότι λύσεις και τρόποι που θα ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν και να μη χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας, υπάρχουν, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση.

Και δεν είναι λόγια του αέρα. Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας έχει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα κόστος, αντίθετα θα κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας, αλλά και θα φέρουν έσοδα στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Και αυτές είναι:

– Κεφαλαιοποίηση (πάγωμα) των παλαιών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα αποπληρωμής μετά το 2014. Με την κεφαλαιοποίηση θα παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, τουλάχιστον για την περίοδο 2013-2014, να πληρώνει μόνο τις τρέχουσες εισφορές του. Με αυτόν τον τρόπο οι ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε. θα μπορούν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και παράλληλα να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειάς τους.

– Να μην αποκλειστούν επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις και μάλιστα ήταν συνεπείς.

– Να καθιερωθούν μικρές σε ύψος δόσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των χρεών από μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

– Να μην καταργηθεί η πάγια ισχύουσα ρύθμιση του Ν. 3863/2010.


Σχολιάστε εδώ