Με μόνο μία προσφορά δίνουν τον ΟΠΑΠ!

Ο δεύτερος που πήρε μέρος, κάποια αμερικανική εταιρεία, ήταν μαϊμού, αφού πήγε προγραμματισμένα για να ακυρωθεί, βάζοντας τους δικούς του όρους… Αυτά όταν ασήμαντοι διαγωνισμοί επαναλαμβάνονται επειδή μόνο ένας συμμετέχει, για τον απλούστατο και αυτονόητο λόγο ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Έτσι, στον μοναδικό συμμετέχοντα, στην EMMA DELTA -στην οποία συμμετέχουν τσέχικο fund με ποσοστό 66%, ο Όμιλος Μελισσανίδη και ο Κοπελούζος- που δίνει 622 εκατ. ευρώ κλείδωσε ο ΟΠΑΠ. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τους εκπροσώπους της EMMA P DELTA να βελτιώσουν την προσφορά τους μέχρι την Τετάρτη 3 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική τιμή στην οποία θα κλείσει το ντιλ θα είναι λίγο πιο κάτω από τα 700 εκατ. ευρώ (μιλούν για 682 εκατ. ευρώ), τιμή που είναι κοντά στη χρηματιστηριακή αξία του Οργανισμού, ώστε να αποδυναμώνουν κατηγορίες ότι ο ΟΠΑΠ πουλήθηκε τζάμπα.

Σειρά έχει η ΔΕΠΑ

Η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ είναι το επόμενο φιλέτο που θα βγει στο σφυρί.

Τα πράγματα φαίνεται έχουν ξεκαθαρίσει και η Αμερική δεν έχει πλέον αντιρρήσεις να περάσει η ΔΕΠΑ κυρίως σε ρωσικά χέρια. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι μάλλον θα δεν θα καταλήξει στην Gazprom, αλλά στην ανταγωνίστρια εταιρεία, τη Sintez, η οποία δίνει και τα περισσότερα χρήματα, κάπου 1.900.000.000 ευρώ. Η τιμή που προσφέρει η Gazpom είναι πολύ χαμηλότερη, γύρω στα 900.000.000 ευρώ, μαζί και τη ΔΕΣΦΑ. Η επιλογή της Sintez έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θέλει η Ε.Ε. να έχει η Ευρώπη τόσο μεγάλο ποσοστό ενεργειακής επιρροής από πηγές εκτός Ευρώπης.

Συνωστισμός για τον Αστέρα!

Στο μεταξύ, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την αγορά του μοναδικού φιλέτου της Μεσογείου, του Αστέρα Βουλιαγμένης. Πάνω από 15 ξένοι όμιλοι θα μετάσχουν στον διαγωνισμό για την πώλησή του, η οποία δεν θα γίνει πριν από τον προσεχή Οκτώβριο.

Ως προς τη φετινή κίνηση, μέχρι στιγμής είναι μειωμένη. Υπάρχει κλείσιμο δωματίων για τον Ιούλιο και Αύγουστο.


Σχολιάστε εδώ