Κρίσιμη η κατάσταση στην «Ελευθεροτυπία»

Η μάχη είναι για τα χρήματα, ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί στη ζωή ο τίτλος αλλά και να επανέλθει η κυκλοφορία του φύλλου σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ο προβληματισμός στη διοίκηση αλλά και στους εργαζομένους είναι μεγάλος, όπως και η απογοήτευση και η καχυποψία. Το επόμενο διάστημα, και με την προϋπόθεση πως θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθεί το δώρο του Πάσχα, αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές σε πολλά επίπεδα στην εφημερίδα.

Προάγγελος των αλλαγών αυτών ήταν και η πρόταση του εκδότη Χάρη Οικονομόπουλου να αναλάβει ο Γιάννης Ντάσκας τις έρευνες, η οποία όμως συνάντησε την άρνηση των περισσότερων διευθυντικών στελεχών. Για την περίπτωση του Γ. Ντάσκα ο Χ. Οικονομόπουλος είπε πως όταν ζητάει έρευνες του απαντούν πως δεν υπάρχει διαθέσιμος κόσμος και πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει την απαιτούμενη εμπειρία.

Αυτό όμως που διαφάνηκε είναι η απόσταση ανάμεσα στον εκδότη και στους εργαζομένους. Ο Χάρης Οικονομόπουλος είπε πως οι επιλογές αυτές είναι της διοίκησης και δεν αφορούν τους εργαζομένους, κάτι που διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στην «Ελευθεροτυπία» πάντα είχαν λόγο οι εργαζόμενοι, θυμίζοντας στον Χάρη Οικονομόπουλο την περίπτωση του Θέμου Αναστασιάδη, τον οποίο επέλεξε ο μακαρίτης Κίτσος Τεγόπουλος και στη συνέχεια, και με την πίεση των δημοσιογράφων, απομακρύνθηκε, τότε, όταν τα ανέκδοτα για τις ξανθιές φάνταζαν πολύ αθώα. Το χάσμα επιβεβαιώθηκε και όταν ο Χ. Οικονομόπουλος εξέφρασε το παράπονό του, λέγοντας πως οι συντάκτες δεν υποστηρίζουν την εφημερίδα στις επιθέσεις που δέχεται και ορισμένοι, υποστήριξε, «κοιτούν πώς να κρατούν ισορροπίες με τους συνδικαλιστές».

Ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος, ακόμη, έχει καταθέσει μηνύσεις για την κλοπή των γραμματοσειρών της «Ελευθεροτυπίας» και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων.


Σχολιάστε εδώ