ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ

Σάλταρε…

…ο Σαλτούρος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης, ή απλώς προσπαθεί με κάθε τρόπο «να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται» – ψηφουλάκια, δηλαδή…
Ο βουλευτής, λοιπόν, πριν από μερικές μέρες πήρε μέρος στη γιορτή λήξης των Κοράν Κουρσού, δηλαδή των μαθημάτων Κορανίου, σε τζαμί στα Κιμμέρια Ξάνθης, το οποίο είναι ένα πολυτελές τέμενος που φτιάχτηκε με παράνομο τουρκικό χρήμα (όχι, αυτός δεν θα έλεγε ποτέ κάτι τέτοιο).
Στην τελετή, εκτός από τους 40 απόφοιτους μαθητές, συμμετείχε ο μέγας χορηγός, βεβαίως ο τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ, ο «πολύς» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαΐκογλου και Τσετίν Μάντατζη, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιρφάν Ουζούν, ο επικεφαλής του DEB Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος της παράνομης Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά και άλλα «επίλεκτα» μέλη της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη.

Σοβαρός πολιτικός…

Αλλά, πάλι, μπορεί να μη νοιάζεται για τις ψήφους και απλώς να θέλει να δείξει σε όλους πόσο πιστός… στις αρχές και τα πιστεύω του είναι. Άλλωστε, δεν πέρασε πολύς καιρός, για να ξεχάσουμε ότι ήταν ο μόνος χριστιανός βουλευτής Θράκης που, όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για τους ιμάμηδες, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε πως, παρά το ότι (όπως έλεγε) ήταν αναγκασμένος να την ψηφίσει, ήταν αντίθετος σε αυτήν!
Μάλιστα, στο κείμενό του ουσιαστικά ενίσχυε τις τουρκικές θέσεις στη Θράκη. Μεταξύ άλλων, έλεγε: «Επισημαίνω το θέμα της ουσιαστικής αναβάθμισης της θέσης και του έργου του μουφτή, αναβάθμιση η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευρεία αποδοχή του από τη μειονότητα», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τους ψευδομουφτήδες.
Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν θα μπορούσε να λείψει κι από μια τελετή εκτουρκισμού παίδων… Κι ας παν και τα ψηφουλάκια…

Κοράν Κουρσού

Γιατί αυτά τα «ιδιωτικά φροντιστήρια» αυτήν τη δουλειά κάνουν.
Μέχρι κι ο Μετέ δεν είχε κανένα πρόβλημα να το δηλώσει στο τουρκοπεριοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»: «Παλιά εμάς, τους Τούρκους της Θράκης, προσπάθησαν να μας διασπάσουν σε κεμαλιστές και αντικεμαλιστές. Και σήμερα διαβάζονται ποιήματα για τον Μουσταφά Κεμάλ».
Δηλαδή, αντί να μαθαίνουν το Κοράνιο, διαβάζουν ποιήματα για τον Κεμάλ Ατατούρκ…

Τον λογαριασμό…

Και βεβαίως αυτά τα «μαγαζάκια» λειτουργούν έχοντας μεγάλο χορηγό, που δεν είναι άλλος από τον τούρκο πρόξενο, αφού αυτός πληρώνει – δηλαδή το τουρκικό κράτος.

Χορηγός

Βέβαια, αν ήταν μόνο τα Κοράν Κουρσού, τι σόι «μέγας» θα ήταν. Χρηματοδοτεί και τουρκοσυλλόγους, που τώρα τελευταία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Εκπρόσωποι αυτών των «μανιταριών» δεν θα μπορούσαν παρά να υποβάλουν τα σέβη τους στον Ιλχάν Σενέρ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων.
Την πόρτα της Ιώνων πέρασαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Έρευνας και Μελέτης της Ισλαμικής Θρησκείας (που σιγά μην ερευνά και μελετά την ισλαμική θρησκεία) και ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες εγκαταστάθηκε στα γραφεία του, σε κεντρικό δρόμο της Κομοτηνής, αλλά και του Περιβαλλοντολογικού Ομίλου Μελισσοκόμων και Φίλων της Μέλισσας Θράκης, που συστάθηκε διότι… οι μέλισσες δεν έχουν σύνορα, όπως λέει ο πρόεδρός τους, αλλά είναι προσανατολισμένες προς ανατολάς…

Στα πόσα φάουλ «καίγεσαι»;

Πρώτα ήταν η επίσκεψη στον τούρκο πρόξενο «απρογραμμάτιστα», μετά η… ιδιωτική συνάντηση με τον φίλο του τούρκο υπουργό Υγείας μέσα στο προξενείο στην Κομοτηνή, τώρα η συμμετοχή του σε εκδήλωση του… ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερίφ, στο χωριό Φιλύρα Ροδόπης, πάλι ως ιδιώτης.
Ναι, αλλά είναι και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης και ακολουθεί τη μέθοδο του «επισημοανεπίσημου», χαρακτηριστικό γνώρισμα των όψιμων φίλων του…


Σχολιάστε εδώ