ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, έχει όμως της Ουάσινγκτον. Ως ψήφος εμπιστοσύνης των ΗΠΑ χαρακτηρίσθηκε η επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι. Δεύτερη έρχεται η Αμερική. Έχει ψηφίσει πρώτη η Μέρκελ.

*** Το αυτοκίνητο που είχε ο μακαρίτης συντοπίτης της, βουλευτής Θανάσης Νάκος, πήρε η διάδοχός του στο Κοινοβούλιο Ζέτα Μακρή. Άραγε δεν την προβλημάτισε; Ως γνωστόν, η Βουλή παρέχει στους βουλευτές δωρεάν αυτοκίνητο με πληρωμένα όλα τα έξοδα.

*** Έξυπνα το έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κόντρα των δύο υπουργών της ΔΗΜΑΡ, Ρουπακιώτη – Μανιτάκη. Στήριξε τον υπουργό Δικαιοσύνης, απονέμοντάς του δημόσια εύσημα, με στόχο να προκαλέσει αναταράξεις στο κόμμα του Κουβέλη – και σίγουρα το κατάφερε.

*** Η καλύτερή τους είναι για τους βουλευτές επαρχίας της Ν.Δ., που αυτό το τριήμερο, Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή, έμειναν στην Αθήνα λογω της κατεπείγουσας ανάγκης να ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο, ώστε τη Δευτέρα πουρνό πουρνό να το πάει ο Στουρνάρας στο Eurogroup, για να δεήσουν τα αφεντικά μας να μας δώσουν τη… δόση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το τριήμερο είναι μαρτύριο. Οι ψηφοφόροι τους –και όχι μόνο– πάνε στο γραφείο τους και τους ζητάνε από δουλειά μέχρι και οικονομική βοήθεια, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ κ.ά.

*** Τον Δήμο Θεσσαλονίκης μαθαίνω ότι σκέπτεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας. Προς το παρόν έχει αποσυρθεί στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα, ιδιαίτερα σήμερα, που όλα είναι ρευστά. Θα ήθελε να κατέβει υποψήφιος, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους, με κύρια το πόσο μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες.

*** Και μια περί Θεσσαλονίκης ο λόγος, αν ο νυν αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, στον πολυθρύλητο ανασχηματισμό αναλάβει υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τότε αυτό θα είναι μήνυμα ότι η Ν.Δ. θα τον προορίζει για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

*** Έκπληξη ήταν η απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ήταν ένα προνομιακό θέμα για τον Σαμαρά, γιʼ αυτό και θεωρείτο δεδομένο ότι θα συμμετείχε και ότι θα μιλούσε. Προτίμησε να μην παραστεί, προφανώς για να μη στενοχωρήσει τη φίλη του, την Άνγκελα.


Σχολιάστε εδώ