Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

ΟΤΙ η Ντ. Μπακογιάννη δεν ενδιαφέρεται να μπει στην κυβέρνηση, όπως η ίδια δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της, είναι μόνο η… μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά δεν πρόκειται να δει στον ήλιο μοίρα, συγγνώμη, θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ακόμη κι αν διατηρούσε κάποιες ελάχιστες ελπίδες, εξανεμίσθηκαν μετά τη διαρροή πληροφοριών από το Μέγαρο Μαξίμου περί επικείμενης υπουργοποίησης του αδελφού της, Κυρ. Μητσοτάκη. Πληροφορούμαι ότι τα δεδομένα αυτά υποχρέωσαν την κ. Μπακογιάννη να αναθεωρήσει τους στόχους της: Δεν θα έλεγε όχι σε μια θέση επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή! Στο Μαξίμου, που ενημερώθηκαν για τις φιλοδοξίες της, διατύπωναν το… κρίσιμο ερώτημα: «Επίτροπος ποιας χώρας;»

ΣΤΑ μουλωχτά νομοθετεί η κυβέρνηση. Αυτό βγήκε από τον τρόπο που έφτιαξε ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο-συρμό, που άρον άρον ψήφισε η τρικομματική πλειοψηφία. Πιο ενημερωμένοι αποδείχθηκε ότι ήταν οι αναγνώστες των εφημερίδων και οι τηλεθεατές πολιτικών εκπομπών. Αυτό ομολόγησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργοί που μετέχουν ως εκπρόσωποι στις συσκέψεις των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, για τον… καταιγισμό των διατάξεων που θα περιελάμβανε το εν λογω κατασκεύασμα, που μόνο δάκρυα και πόνο για τον κόσμο περιέχει. Τελικά η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε κορυφαία πολιτική της εκείνη τη διαφήμιση απορρυπαντικού που έλεγε: Σκουπίστε, ψεκάστε, τελειώσατε…

ΣΤΟ Μέγαρο Μαξίμου δεν τους λείπει η… αισιοδοξία. Γιʼ αυτό και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δηλώνουν αισιόδοξοι ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα που έχει προκύψει με τη ρύθμιση Μανιτάκη για τους συμβασιούχους. Ακόμη, δηλώνουν βέβαιοι ότι τελικά ο Αντ. Ρουπακιώτης θα συμφωνήσει (!) με την τροπολογία, την οποία ως γνωστόν χαρακτήρισε αντισυνταγματική και ότι εξυπηρετεί «δόλιους σκοπούς». Στην περίπτωση αυτή για τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά ισχύει αυτό που έχει πει ο ποιητής: Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί σου, τόσο το… χειρότερο για την πραγματικότητα.

ΕΛΑΦΡΩΣ… έκπληκτα, τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων άκουσαν (προχθές) τον Π. Καμμένο να αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν αλλά και μετά τις εκλογές. Με το επιχείρημα ότι μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχει πλήρης διάσταση στα εθνικά θέματα. Τι συνέβη ξαφνικά και σήμανε… αλλαγή πορείας; Τι μεσολάβησε και… ανακάλυψε τώρα ότι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κοινές θέσεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής; Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η ολική αναστροφή κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να κλείσουν όλα τα «ανοιχτά μέτωπα» εν όψει συνεδρίου.

ΣΤΗΝ ημερίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είχε οργανώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην αίθουσα «Δρακόπουλος», μίλησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος, ενώ προσφώνησε τους επισήμους, παρέλειψε να αναφερθεί στον παριστάμενο πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας κ. Π. Πικραμμένο. Την ίδια παράλειψη (;) έκανε και ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Γεωργακόπουλος. Αποκλείεται, πάντως, να μην τον είδαν…


Σχολιάστε εδώ