ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
-Οποία μαγική «εικονική» πραγματικότητα διά στόματος πρωθυπουργού… Όπου να ‘ναι «αρχίζει η ανάπτυξη» (!), τη στιγμή που η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα ξεπερνάει το 40%! Το 40,5% των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, ενώ το 52% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολούν ανασφάλιστο ή αδήλωτο προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ. «Όλη η Ελλάδα είναι μια Μανωλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Πλάι στους εκατοντάδες χιλιάδες (δυστυχώς!) ανέργους, προστίθενται και οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι…
Είναι απαράδεκτο την ώρα που η ανεργία γιγαντώνεται και τα Ταμεία καταρρέουν από πλευράς εσόδων, να επιτρέπεται σε διάφορους «ατσίδες» επιχειρηματίες να καρπώνονται δι’ ίδιον όφελος χρήματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τουλάχιστον την κατάσταση των Ταμείων και παράλληλα να εκμεταλλεύονται την ανάγκη χιλιάδων συνανθρώπων μας για εργασία, έστω και κακά αμειβόμενη, προκειμένου να επιβιώσουν.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (ΞΑΝΑ):
Σε κλίμα ευρύτερης συναίνεσης πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σε ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «το θέμα άνοιγε κατά το παρελθόν, αλλά δεν έκλεινε. Τώρα, όμως, σας διαβεβαιώνω ότι άνοιξε για να κλείσει, με τη Δικαιοσύνη να θριαμβεύει». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε την ανάγκη να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή υποστήριξης των εθνικών ενεργειών. «Πρέπει η χώρα μας», είπε, «να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει δικαίωση της πατρίδας μας και να υποχρεωθεί η Γερμανία, επτά δεκαετίες μετά, να καταβάλει στη χώρα μας τις αποζημιώσεις που δικαιούται, όχι μόνο για τις ανθρώπινες ζωές που θρηνήσαμε και τις καταστροφές που προκάλεσε, αλλά και για την αρπαγή του εθνικού πλούτου και τα αναγκαστικά κατοχικά δάνεια». Σημειώνουμε την παρατήρηση του αγαπητού μας Μανόλη Γλέζου, ότι το θέμα είναι εθνικό και δεν μπορεί να ξεκινάει από κομματικά κίνητρα.