Αναζητείται μέσω του… 11880…

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πρότινος δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να κληθεί ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή που ζει στο Ισραήλ και είχε εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς η εταιρεία του διαχειριζόταν τα κεφάλαια του μεγαλύτερου λογαριασμού τις λίστας, ύψους 550 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε την άποψη ότι δεν θα πάει η Επιτροπή με… τελάλη να φωνάζει στις γειτονιές τον κ. Μιωνή. Κι όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου παρατήρησε ότι έπρεπε να τον είχε αναζητήσει ήδη, αντέδρασε λέγοντας «νταντά θα με κάνετε;», ενώ στη συνέχεια έδωσε εντολή να ψάξουν το τηλέφωνό του μέσω του… 11880.

Στον κ. Μιωνή θα αποσταλεί νέα κλήτευση, για να προσέλθει στην Επιτροπή μετά το Πάσχα. Αίσθηση όμως προκαλεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που διαβιβάστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή και αποκαλύπτει σειρά παραβάσεων στην εταιρεία του Σάμπι Μιωνή M&M FINACIAL RESEARCH. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αυτής είναι ο Άγγελος Μεταξάς, ο αδελφός του Σάμπι Μιωνή, Νισσήμ Μιωνή και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου. Σημειώνεται ότι η εταιρεία M&M FINACIAL RESEARCH, που δήλωσε έναρξη εργασιών στις 18 Οκτωβρίου 2000, με αντικείμενο οικονομικές μελέτες και έρευνες, παρείχε υπηρεσίες για λογαριασμό της CMA Γενεύης σε έλληνες πελάτες και σε χρονικό διάστημα προγενέστερο του χρόνου θεώρησης βιβλίων και στοιχείων, καθώς και της δήλωσης έναρξης στην αρμόδια ΔΟΥ.

Στην έκθεση ελέγχου, που έγινε στα τέλη του 2000, αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν τηρούσε βιβλία και στοιχεία, ως όφειλε για το χρονικό διάστημα προ της 4/8/00 που παρείχε υπηρεσίες για λογαριασμό της εταιρείας CMA Γενεύης, και ότι δεν είναι ακριβής η ημερομηνία έναρξης των δραστηριοτήτων της, αλλά ούτε και τα έσοδα, επειδή χρησιμοποιούνταν τράπεζες του εξωτερικού. Αναφέρεται επίσης σε πέντε διαπιστωμένες παραβάσεις, όπου η ελεγχόμενη εταιρεία δεν είχε καταχωρίσει στα τηρούμενα βιβλία τιμολόγια αξίας εκατομμυρίων δραχμών.


Σχολιάστε εδώ