άλλες τυπολογίες

• Η τρικομματική κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών παρατείνει τη θητεία του ΕΣΡ για ακόμη τρεις μήνες. Εάν ψηφιστεί, τρία μέλη του ΕΣΡ θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 11 χρόνια στην ανεξάρτητη Αρχή, παρά τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Επίσης, ενδέχεται οι αποφάσεις του ΕΣΡ να μην είναι νόμιμες λόγω της μη νόμιμης συγκρότησης του Συμβουλίου.

• Την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει στους εργαζομένους να διεκδικούν τις ραδιοφωνικές συχνότητες ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες από την κυβέρνηση. Το «αίτημα» εξετάζεται…

• Από τον Μάιο ένα νέο θεματικό κανάλι εντάσσεται στην πλατφόρμα της Nova, με την υπογραφή του Λάμπη Ταγματάρχη. Το Nova Life θα εκπέμπεται στη θέση 108 του οδηγού προγράμματος, με πρόγραμμα από τις 3.30 το μεσημέρι έως τις 2.00 τα μεσάνυχτα. Μεταξύ άλλων, ο Λάμπης Ταγματάρχης, εναλλάξ με τη Μυρτώ Κοντοβά, τον Ανδρέα Ρουμελιώτη και τον Γιάννη Μιχαηλίδη, θα παρουσιάζει ένα πρωτότυπο εβδομαδιαίο τοκ σόου με καλεσμένους. Παράλληλα, η συνδρομητική τηλεόραση της Nova προχώρησε σε ανανέωση της συμφωνίας της με το History Channel.

• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους άνεργους δημοσιογράφους διοργανώνει για αύριο, Δευτέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, η ΕΣΠΗΤ, διεκδικώντας την πληρωμή των σεμιναρίων που έγιναν. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι, 500 από την ΕΣΗΕΑ και 100 από την ΕΣΠΗΤ, που μετείχαν στα σεμινάρια επιδοτούμενης κατάρτισης δεν έχουν πληρωθεί ακόμη παρά τις διαμαρτυρίες των Ενώσεων. Και, όπως σημειώνει η ΕΣΠΗΤ, από το υπουργείο ετοιμάζονται ήδη για δύο ακόμη σεμινάρια, χωρίς όμως να έχουν φροντίσει για την πληρωμή όσων συμμετείχαν στο προηγούμενο.

• Να διεξαχθούν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ το διήμερο 17-18 Ιουνίου προτείνει το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών. Η απόφαση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση στις 3 Ιουνίου, που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

***

• Ζήτηση και για συνδρομές εκτός από τις ταμπλέτες έχει η πρόταση της HeliosKiosk, καθώς τα έντυπα του ΔΟΛ προσφέρονται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Ο ΔΟΛ επιχειρεί να συγκεντρώσει συνδρομητές, άρα και μετρητά από τους αναγνώστες του, σε αντιστάθμισμα των απωλειών που έχει από τη μείωση της κυκλοφορίας των εντύπων του.

• Σε αύξηση κατά 15.118.950 ευρώ θα προχωρήσουν τελικά οι μέτοχοι του Mega, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση του Τηλέτυπου.

• Μετά το Πάσχα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει δημόσια συζήτηση με θέμα το ολιγοπώλιο στα ΜΜΕ, τους κώδικες δεοντολογίας και τις τηλεοπτικές άδειες.

***

• Κομπάζει με περηφάνια γνωστός μεγαλοεκδότης πως το τελευταίο διάστημα έχει «σκοτώσει» 550 εργαζομένους… Εννοεί πως τους απέλυσε χωρίς να ανοίξει μύτη ή να διαμαρτυρηθούν στον όμιλό του.

• Μήνυμα-απάντηση της Μάνιας Τεγοπούλου προς συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο για τη φημολογία περί προσωπικών λογαριασμών στο εξωτερικό. «Όποιος ξέρει… Παρακαλείται οποιοσδήποτε αρχηγός κόμματος, υπουργός, πρώην υπουργός και νυν μ… έχει οποιαδήποτε πληροφορία για καταθέσεις μου σε ξένες ή ελληνικές τράπεζες να μου το γνωστοποιήσει!».

• Τι μπορεί να σημαίνει η επί της ουσίας άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τη διοίκηση της «Ελευθεροτυπίας»; Την περασμένη Κυριακή ο Τσίπρας ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση στα γραφεία της εκδοτικής εταιρείας, όπως είχε κάνει με τους υπόλοιπους εκδότες (ΔΟΛ, Πήγασο, «Καθημερινή», «Πρώτο Θέμα», «Real News», «Εφημερίδα των Συντακτών»), αλλά να γίνει στην Κουμουνδούρου. Ύστερα από συνεννόηση με τον Βαγγέλη Παναγόπουλο, διευθυντή της εφημερίδας, η απάντηση του Χ. Οικονομόπουλου ήταν να μετατεθεί η συνάντηση για κάποια άλλη μέρα, που δεν θα υπάρχει τόσος φόρτος εργασίας. Ο Χ. Οικονομόπουλος, από τη μεριά του, στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους είπε πως έχει στα χέρια του email στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε να μη μιλάνε στην «Ελευθεροτυπία» και η επιλογή τους πλέον θα πρέπει να είναι η «Εφημερίδα των Συντακτών». Οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα απάντησαν, σύμφωνα με τον Χ. Οικονομόπουλο, πως δεν είναι αυτή η πολιτική γραμμή του κόμματος.

• Απλήρωτοι παραμένουν στην εφημερίδα του ΚΚΕ, τον «Ριζοσπάστη», παρότι η εταιρεία δήλωσε στην Επιθεώρηση Εργασίας στο τέλος του περασμένου Μαρτίου πως τον Απρίλιο θα πληρώσει έναν μισθό και προτίθεται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα σε δώδεκα ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης στις 22 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι όμως της εφημερίδας παραμένουν για 7 μήνες απλήρωτοι και ορισμένοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Από τη διεύθυνση δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, ενώ από το λογιστήριο τους λένε συνέχεια πως δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν.

• Επιθετικός ήταν ο Φώτης Μπόμπολας στη συνάντησή του με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά τις πέντε νέες απολύσεις στο «Έθνος». Ο εκδότης δήλωσε στους συνδικαλιστές πως θα συνεχίσει να κάνει απολύσεις αν δεν του βγαίνουν τα νούμερα και δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει. Κάτι που, όπως φαίνεται, είναι αλήθεια, αφού στο συγκρότημα οι δημοσιογράφοι του «Έθνους» έδειξαν μεγάλη απροθυμία ακόμη και να μετάσχουν σε γενική συνέλευση για τις απολύσεις.

***


Σχολιάστε εδώ