Όλα όσα κρύβονται πίσω από τη Χρυσή Αυγή

Πώς ξεκίνησε, πώς διαμορφώθηκε, ποιες ήταν οι ιδεολογικές της αρχές, ποια τα πολιτικά μοντέλα που πρέσβευε.

Την ιστορία της Χρυσής Αυγής, από τη γέννησή της έως την ημέρα που μπήκε στη Βουλή, καταγράφει με γλαφυρό τρόπο ο δημοσιογράφος Νίκος Χασαπόπουλος στο βιβλίο του με τίτλο «Χρυσή Αυγή – Η Ιστορία, τα Πρόσωπα και η Αλήθεια» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ).

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να μάθει για τη Χρυσή Αυγή εκ των έσω. Επίκεντρο, ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, οι ιδεολογικές του αξίες, οι πολιτικές του καταβολές, αλλά και οι από καιρού εις καιρόν μεταμορφώσεις του, ανάλογα με τις πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες.

Καταγράφεται και η πορεία ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύτηκαν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, θεωρώντας τον ως τον μόνο ιδεολογικό και πολιτικό αρχηγό της παράταξης. Στο βιβλίο παρατίθενται φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα που «προδίδουν» τις πολιτικές προθέσεις, κυρίως όμως το ιδεολογικό υπόβαθρο, της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου, το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή, μετά την αύξηση του εκλογικού της ποσοστού, επιχειρεί να αποκρύψει βασικά στοιχεία των αντιλήψεών της, προκειμένου να γίνει αρεστή. Πολλά από τα στοιχεία που παρατίθενται, ομιλίες, διαλέξεις, μπροσούρες, άρθρα από τα περιοδικά της Χρυσής Αυγής, φανερώνουν τις πραγματικές ιδεολογικές και πολιτικές της προθέσεις.

«Ο κοινοβουλευτικός μανδύας που φόρεσε η Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια», σημειώνει στο βιβλίο του ο Νίκος Χασαπόπουλος, «είναι πολύ στενός για να κρύψει το αληθινό της πρόσωπο».


Σχολιάστε εδώ