Υποβιβάστηκε η Ένωση, δύο τάσεις για το μέλλον

Έτσι, η Ένωση βρέθηκε στον δρόμο προς τη Φούντμπολ Λιγκ, την παλιά Β’ Εθνική. Επί της ουσίας, πάντως, την ταφόπλακα πάνω από τον «Δικέφαλο» έβαλαν 200 ανεγκέφαλοι που θέλουν να αποκαλούνται «οπαδοί» και προκάλεσαν τη διακοπή της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό όταν ο Μπουγαΐδης έδωσε με αυτογκόλ το προβάδισμα στους Θρακιώτες.

Πιέζουν για τη σωτηρία

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο. Προχώρησαν σε καταγγελία και μήνυση του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη, με επιχειρηματολογία την αλλοίωση των πραγματικών γεγονότων. Ο αθηναίος ρέφερι ανέφερε ως αιτία για τη διακοπή του ματς την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου. Ο ισχυρισμός του, όμως, καταρρίφθηκε με επίσημα έγγραφα που προσκόμισαν οι «κιτρινόμαυροι». Ακόμα κι έτσι, όμως, η διακοπή οφείλεται επί της ουσίας στο ντου των οπαδών και στα επεισόδια που προκάλεσαν στη φυσούνα του ΟΑΚΑ κατά ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Μέτωπο με τη Nova

Η ΑΕΚ κατέθεσε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, η οποία θα εκδικαστεί την Τετάρτη, αλλά μέχρι τότε μπορεί να έχουν κριθεί τα πάντα. Πώς θα συμβεί αυτό; Αν ηττηθεί η Ένωση στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και την ίδια ώρα κερδίσει ο Άρης στην Ξάνθη και πάρουν θετικό αποτέλεσμα ο ΟΦΗ στην Τρίπολη και η Βέροια στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Οι πιέσεις των «κιτρινόμαυρων» και οι αντιδράσεις του κόσμου, πάντως, κορυφώνονται, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ανοίγουν νέα μέτωπα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Nova. Η ΠΑΕ ΑΕΚ προέτρεψε τους οπαδούς της να διακόψουν τις συνδρομές τους στο κανάλι και η απάντηση προανήγγειλε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για όσους θίξουν τα συμφέροντα του τηλεοπτικού σταθμού.

Ανέφικτη η σωτηρία

Εάν οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, η επιβίωσή της θεωρείται αδύνατη. Τα έσοδα στη Φούντμπολ Λιγκ είναι ελάχιστα για να καλύψουν τις ανάγκες της ΠΑΕ, ειδικά με τα τεράστια χρέη που έχει η Ένωση.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάζονται περίπου 650.000 μηνιαίως για να καλύψουν τις παλιές αμαρτίες, χώρια το κόστος συντήρησης μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Ο Δημήτρης Βιντιάδης είναι άφαντος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν αναλαμβάνει τα χρέη άλλων, ενώ ο Ντέμης Νικολαΐδης ψάχνει χρήματα χωρίς να μπορεί να εξασφαλίσει μια μίνιμουμ χρηματοδότηση.

Ο νέος ΑΦΜ

Αν προκριθεί η επιλογή της πτώχευσης, ανοίγονται δύο δρόμοι: η διεκδίκηση της ανόδου μέσα από τη συμμετοχή αρχικά στο ερασιτεχνικό και εν συνεχεία στη Φούντμπολ Λιγκ. Σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕΚ θα γίνει ελκυστική για κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, ενώ θα συσπειρώσει τον κόσμο της. Μπορεί, όμως, και μέσα από την απόκτηση ενός άλλου ΑΦΜ, ενδεχομένως της Καλλιθέας, να επιστρέψει άμεσα στη Φούντμπολ Λιγκ, ή ακόμα και στη Σούπερ Λίγκα, αν η άλλη ομάδα έχει θέση στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο εξαφανισμένος Ανδρέας Δημητρέλος, πάντως, δήλωσε ευθέως ότι αποκλείεται η απόκτηση άλλου ΑΦΜ, διότι «έτσι θα αλλοιωθεί η ιστορία της ΑΕΚ». Τώρα τη σκέφτηκαν την ιστορία τού άλλοτε ένδοξου σωματείου…


Σχολιάστε εδώ