Τριγμούς στους Ανεξάρτητους προκαλεί το… ΛΑΟΣ

Προοπτική με την οποία διαφωνεί κατηγορηματικά η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών (14 στους 18), αλλά και μεγάλος αριθμός στελεχών. Οι αντιδράσεις είναι τέτοιας έντασης, που υποχρεώθηκε ο κ. Καμμένος να αναβάλει στο παρά πέντε την επίσημη ανακοίνωση για την προσχώρηση των στελεχών και να μεταθέσει τις τελικές αποφάσεις στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος. Κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί, καθώς οι διαφωνούντες αντιδρούν και σ’ αυτό το ενδεχόμενο και ζητούν να κλείσουν οι πόρτες για τους συγκεκριμένους. Οι μόνες που φαίνεται ότι δεν έχουν αντιρρήσεις είναι οι Έλ. Κουντουρά και Ραχήλ Μακρή. «Βουλευτές που έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο δεν έχουν θέση στο κόμμα μας», τονίζουν, αναφερόμενοι κυρίως στα στελέχη του ΛΑΟΣ (Ροντούλης, Χρυσανθακόπουλος, Ουρανία Παπανδρέου κ.ά.) που ως βουλευτές είχαν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, ενώ ο πρώτος είχε διατελέσει υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου. «Μια τέτοια κίνηση θα στείλει λάθος μήνυμα στους ψηφοφόρους μας, που θα δυσκολευτούν να κατανοήσουν τη συνύπαρξή μας με στελέχη που έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο, ενώ εμείς το καταγγέλλουμε συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια» αναφέρουν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Δεν θ’ απολογούμαστε εμείς γι’ αυτούς στον κόσμο και στα Μέσα Ενημέρωσης» επισημαίνουν.

Ανάλογες είναι οι αντιδράσεις και για το ενδεχόμενο προσχώρησης του Ν. Νικολόπουλου, που όχι μόνο ψήφισε τα Μνημόνια, αλλά διετέλεσε και υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, έστω και για μία μέρα. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες της, η βουλευτής Μ. Ιατρίδη έλεγε για τις ασφυκτικές πιέσεις που είχε δεχτεί από τον κ. Νικολόπουλο, προκειμένου να πειστεί και να ψηφίσει το Μνημόνιο. Οι αντιδράσεις των βουλευτών και στελεχών των ΑΝΕΛ γίνονται ακόμη πιο έντονες, λόγω του ότι όλες οι συζητήσεις και οι διεργασίες για τις προσχωρήσεις εξελίχθηκαν εν αγνοία τους. «Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε από τα Μέσα Ενημέρωσης αποφάσεις τόσο κρίσιμες για το μέλλον του κόμματος» λένε χαρακτηριστικά. Ορισμένοι μάλιστα άκουσαν ή πληροφορήθηκαν δηλώσεις της πρώην βουλευτού του ΛΑΟΣ Ουρ. Παπανδρέου σε περιφερειακό ραδιόφωνο (Θεσσαλία) στις οποίες έλεγε ότι έχει επέλθει οριστική συμφωνία και πως στις επόμενες εκλογές θα είναι στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Καμμένος δέχεται σκληρή κριτική για τον τρόπο που διοικεί το κόμμα, ότι τα όργανα δεν συνεδριάζουν ποτέ και τις αποφάσεις τις παίρνει ο ίδιος με μια κλειστή ομάδα συνεργατών του. Πάντως, στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έλειψαν τα απρόοπτα, καθώς ο κ. Καμμένος επέκρινε σε έντονο ύφος τον Ν. Μαριά ότι εμφανίζεται στα Μέσα Ενημέρωσης ως… εκπρόσωπος του κόμματος, ενώ δεν του έχουν ανατεθεί ανάλογες αρμοδιότητες. Η «επίθεση» χαρακτηρίσθηκε τουλάχιστον «ατυχής» από την πλειονότητα των βουλευτών, καθότι ο κ. Μαριάς είναι εκείνος που το τελευταίο διάστημα σηκώνει το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος όταν πολλοί άλλοι απουσιάζουν. Ο κ. Μαριάς εμφανίζεται χολωμένος με τη συμπεριφορά του κ. Καμμένου και την επόμενη φορά που προέβη σε δηλώσεις έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι αυτές είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνον τον ίδιο. Οι εντάσεις, οι γκρίνιες και οι διαφωνίες τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας κι έρχονται σε μια χρονική στιγμή που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδειχναν να έχουν σταθεροποιήσει τα ποσοστά τους και να παρουσιάζουν ανοδική τάση στις δημοσκοπήσεις.


Σχολιάστε εδώ