Τη σκυτάλη στον Κουτσούμπα…

Ο απόλυτος έλεγχος των εσωκομματικών εξελίξεων από την ομάδα των ηγετικών στελεχών που κινούνται γύρω από την Αλέκα Παπαρήγα φαίνεται ξεκάθαρα, εκτός από την εκλογή Κουτσούμπα, και από την ομόφωνη έγκριση από το συνέδριο των νέων προγραμματικών θέσεων του ΚΚΕ που αποκλείουν διά ροπάλου κάθε ενδεχόμενη συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είναι 58 χρονών και ανήκει στη λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου, ενώ από καιρό προβαλλόταν ως ένας από τους ισχυρότερους δελφίνους σε περίπτωση που θα άφηνε τη θέση της η κ. Παπαρήγα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιγράφεται ως πιο σκληρός και περισσότερο δογματικός και αυτό κατά πολλούς θα κάνει το ΚΚΕ περισσότερο επιθετικό και λιγότερο ευέλικτο.

Να σημειώσουμε ότι η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συμμετέχει ούτε στο νέο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, κάτι όμως που είχε ζητήσει η ίδια εδώ και καιρό. Στην τελευταία ομιλία της ως γενική γραμματέας του ΚΚΕ στο κλείσιμο των εργασιών του 19ου Συνεδρίου σηματοδότησε την πορεία του κόμματος από δω και μπρος, δίνοντας ουσιαστικά κατεύθυνση και στη νέα ηγεσία. Είχε πει συγκεκριμένα ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να είναι κόμμα παντός καιρού και οι κομματικές οργανώσεις θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση δεδομένου ότι ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Προέβλεψε, τέλος, απότομη άνοδο της ταξικής πάλης και ισχυροποίηση της αντιμονοπωλιακής και αντικαπιταλιστικής συνείδησης.


Σχολιάστε εδώ