στα ενδότερα των ομάδων

• Οι οπαδοί της ΑΕΚ έβαλαν την ταφόπλακα στην ομάδα τους και την καταδίκασαν σε αφανισμό, αλλά την ίδια ώρα πρόσφεραν τη σημαντικότερη υπηρεσία στον Ολυμπιακό και στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με το ντου που έκαναν στο ΟΑΚΑ και τη διακοπή του αγώνα ανάμεσα στην Ένωση και στον Πανθρακικό επισκίασαν όσα συνέβησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

• Αν δεν είχαν σημειωθεί τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, όλα τα ΜΜΕ θα ασχολούνταν στα πρωτοσέλιδά τους με τα συνθήματα αποδοκιμασίας που φώναξαν οι φίλοι των «ερυθρολεύκων». Το «Πού είσαι, Σωκράτη;» θα γινόταν η βασική είδηση της 29ης αγωνιστικής και θα προκαλούσε σημαντικές εσωτερικές τριβές στην ομάδα του Πειραιά.

• Οι 200 ανεγκέφαλοι οπαδοί της ΑΕΚ, όμως, καταδίκασαν την ομάδα τους σε υποβιβασμό και περιόρισαν την ένταση για τις αποδοκιμασίες στο Φάληρο. Ακόμα κι έτσι, βέβαια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε το βράδυ της Κυριακής στα πρόθυρα της αποχώρησης, με έντονη την ψυχολογική φόρτιση για τη συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» οπαδών.

• Την αρχική απόφαση του Μαρινάκη άλλαξε το επιχείρημα ότι «θα πανηγυρίζει, πρόεδρε, ο Αλαφούζος πως σε υποχρέωσε σε αποχώρηση». Αλλά όσοι έζησαν τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού τη Δευτέρα και την Τρίτη στοιχημάτιζαν πως θα τα βροντούσε και θα έφευγε αν είχαν πάρει μεγαλύτερη έκταση τα συνθήματα που ακούστηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

• Το περιβάλλον του Μαρινάκη και τα ΜΜΕ υιοθέτησαν τον χαρακτηρισμό «αχάριστοι» για να πλήξουν όσους αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ την περασμένη Κυριακή. Αλλά η συμπεριφορά των αντιφρονούντων οφείλεται σε εσωτερική διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού.

• Η νεότερη γενιά, που μεγάλωσε μέσα σε τίτλους και κόκκινη κυριαρχία σε όλους τους τομείς, άρχισε να αμφισβητεί έντονα τον ρόλο των μεγαλύτερων, που έχουν δικτυωθεί τόσο μέσα στην ΠΑΕ όσο και στα ΜΜΕ. Εκείνοι είναι ο στόχος τους, αλλά τα βάζουν και με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, για να δείξουν πως δεν ελέγχονται από τους μεγαλύτερους, όπως ισχυρίζονται οι τελευταίοι.

• Ενδεικτική της διαμάχης που υπάρχει στους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» είναι η αποτυχία της επιχείρησης που στήθηκε το βράδυ της Τρίτης για αποθέωση του Μαρινάκη στον αγώνα βόλεϊ με τον Παμβοχαϊκό. Οι επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών επιδίωξαν τη βράβευση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ που κατέκτησε το νταμπλ, με τη σκέψη να κάνει την απονομή ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

• Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όμως, πήγαν ελάχιστοι οπαδοί και το εγχείρημα απέτυχε, με συνέπεια να συνεχιστεί η κόντρα ανάμεσα στην παλιά φρουρά και τους νεότερους, με σχόλια περί άσχετων ιδεολόγων και με απειλές για χρήση κάθε μέσου για να συνετιστούν οι νεότεροι.

• Εσωτερικές διαμάχες έχουν και οι οπαδοί της ΑΕΚ, με αλληλοκατηγορίες για τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό, άρα και για τον επικείμενο υποβιβασμό της ομάδας. Κάποιοι μιλούν και γράφουν για «εμφύλιο» και τον συσχετίζουν με τις διαφορετικές τάσεις για τις διοικητικές εξελίξεις στην Ένωση.

• Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις για το μέλλον τους, οι «κιτρινόμαυροι» ανοίγουν βεντέτα με όσους θεωρούν ότι συνετέλεσαν στον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Στη μαύρη λίστα έχουν μπει ο Ατρόμητος, για τον τρόπο με τον οποίο έχασε μέσα στο Περιστέρι από τον Άρη, αν και οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έπαιζαν επί 70 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα.

• Για την αγωνιστική συμπεριφορά σε αγώνα με τον Άρη έβαλαν οι άνθρωποι της Ένωσης και τον Αστέρα Τρίπολης, ειδικά τον Σάκη Τσιώλη. Οι Αρκάδες πήγαν στη Θεσσαλονίκη με πολλούς αναπληρωματικούς και γνώρισαν τη μεγαλύτερη συντριβή τους από την αρχή της σεζόν.

• Από κει και πέρα, οι «κιτρινόμαυροι» μιλούν για βεντέτα με τη Βέροια και τον Πανθρακικό, τις δύο ομάδες που ευνοήθηκαν από τις εξελίξεις των τελευταίων αγωνιστικών. Για την ομάδα της Κομοτηνής βράζουν και για την αλλαγή πλεύσης, διότι άλλα έλεγαν οι παράγοντές της την περασμένη Κυριακή και άλλα έγραψαν στο υπόμνημά τους προς την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

• Κόκκινο πανί αποτελεί και ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος είχε απειλήσει ότι θα ρίξει την ΑΕΚ στη Β’ Εθνική έπειτα από τον αγώνα των δύο ομάδων πριν από 15 μέρες στη Λιβαδειά. Με τον πρόεδρο των Βοιωτών να απολαμβάνει τις επιθέσεις που δέχεται από φίλους της Ένωσης στα διάφορα οπαδικά φόρουμ που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

• Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, πάντως, θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες για τη σωτηρία μέσα από τη δικαστική αντιπαράθεση με τον Άρη και τον Πανιώνιο. Στα Σπάτα υποστηρίζουν ότι από τις συγκεκριμένες ομάδες έπρεπε ήδη να έχουν αφαιρεθεί βαθμοί για χρέη προς παλιούς παίκτες, ενώ για τους Θεσσαλονικείς υποστηρίζουν πως συντρέχει λόγος τιμωρίας και για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.

• Η ΑΕΚ, πάντως, απειλεί να συμπαρασύρει και τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έσπευσε να την υπερασπιστεί και βρέθηκε κατηγορούμενος από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Λες και πέταξε ο Αλαφούζος τις πέτρες και τις κροτίδες στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

• Λες και προκάλεσε ο Αλαφούζος τις συγκρούσεις ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και στις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών για να αποτρέψουν την επίθεση στην αποστολή των «πρασίνων». Αλλά, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης, «επεισόδια έγιναν φέτος μόνο στο ΟΑΚΑ».

• Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ και η νέα κλήση του Αλαφούζου σε απολογία, πάντως, ευνοούν τα σχέδια όσων προαναγγέλλουν τη δημιουργία κοινού μετώπου των δύο ομάδων με τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, με στόχο τη διάλυση του «κόκκινου» μπλοκ, το οποίο ελέγχει τα θεσμικά όργανα.

• Μπαίνει, δηλαδή, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε μια νέα φάση, ανεξάρτητα από το πού θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο η ΑΕΚ. Κι αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας και από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι κήρυξαν τον πόλεμο και στο συνδρομητικό κανάλι, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της σεζόν και ο Παναθηναϊκός.


Σχολιάστε εδώ