Δεν θα το ψηφίσουν πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές

Δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή οι ρυθμίσεις όπως ανακοινώθηκαν αν δεν τροποποιηθούν προς το ευνοϊκότερο, τονίζουν δημόσια πάρα πολλοί βουλευτές από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι αυτές οι ρυθμίσεις δεν δίνουν καμιά ανάσα στην αγορά, αλλά αντίθετα τη στραγγαλίζουν και ζητάει πολύ περισσότερες δόσεις.

Έντονες οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ που απαιτούν συγκεκριμένες αλλαγές, όπως η ευνοϊκότερη ρύθμιση ως προς τον αριθμό των δόσεων να ισχύσει και για αυτούς που έχουν μπει σε προηγούμενη ρύθμιση, να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων και να απαλειφθούν οι εξωφρενικές προϋποθέσεις που καθιστούν απαγορευτική τη ρύθμιση σχεδόν για όλους που χρωστάνε στην Εφορία και στο ΙΚΑ.

Πώς οι δόσεις από 48 έγιναν αυτομάτως… 43!

Πριν ακόμη αρχίσουν να ισχύουν οι ρυθμίσεις για πληρωμή των οφειλόμενων, οι 48 δόσεις έγιναν εν μιά νυκτί 43, με τις… διευκρινήσεις που δόθηκαν κατ’ επιταγή της «τρόικας».

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την ντερεκτίβα, για να υπαχθεί μια επιχείρηση ή ένα φυσικό πρόσωπο στη ρύθμιση θα πρέπει προηγουμένως να… καθαρίσει με χρέη που έχει το 2013.

Δηλαδή στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση χρωστά στο ΙΚΑ τις τρέχουσες υποχρεώσεις του 2013 θα πρέπει πρώτα να τις εξοφλήσει και εκ των υστέρων να υπαχθεί στη ρύθμιση των 48 δόσεων για τα χρέη ως 31/12/2012. Για παράδειγμα μια επιχείρηση με χρέη 2.000 ευρώ το 2013 μπορεί να πληρώσει είτε εφάπαξ είτε σε 12 δόσεις τις οφειλές του 2013. Εφόσον τα πληρώσει σε 5 δόσεις και μετά κάνει αίτηση για την υπαγωγή της στην έκτακτη, θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε 43 δόσεις τα χρέη των προηγούμενων ετών.


Σχολιάστε εδώ