Αύξηση κεφαλαίου του Mega, με απουσίες

Χωρίς την Benbay (6,38%) του Β. Ρέστη και την Προμηθέας Gaz (2,93%) του Δημήτρη Κοπελούζου, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Mega. Η απουσία αυτή ίσως είναι ένα δείγμα των διαθέσεων των δύο επιχειρηματιών για το αν θα λάβουν μέρος ή όχι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega, η οποία θα κυμανθεί από 15 ως 20 εκατ. ευρώ. Μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον ΔΟΛ, ο Β. Ρέστης μάλλον δεν έχει και πολλούς λόγους να παραμείνει στο Mega… Και επειδή τώρα τα χρήματα πλέον έχουν «ειδικό βάρος», έχει σημασία ποιοι θα πληρώσουν τώρα για να έχουν δικαίωμα και στις αυριανές εξελίξεις.

Ο Πήγασος και ο ΔΟΛ δεσμεύτηκαν ενώπιον των μετόχων πως θα συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου και πως θα διατηρήσουν τις μετοχές τους για επιπλέον 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της αύξησης. Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του ομίλου Βαρδινογιάννη, η οποία συμμετέχει μέσω offshore εταιρειών στο σχήμα. Η συνέλευση εξουσιοδότησε το ΔΣ να αποφασίσει για το ακριβές ποσό της αύξησης, για τα 15 ή τα 20 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες του καναλιού. Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το ενημερωτικό δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όμως, όπως είναι λογικό, προτεραιότητα έχουν οι αυξήσεις των τραπεζών, οπότε μάλλον η διαδικασία θα καθυστερήσει.

Στη συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 70,98% των μετόχων. Πρόκειται για τις εταιρείες: Πήγασος 27,92%, ΔΟΛ 22,11%, Saran Holdings 2,81%, Elkin Holdings 2,33%, Moonngold Investments 2,17%, Opalton Investments 2,13%, Goodlass Ιnvestments 2,13%, Baltazi Investments 2,13%, Eurobank 1,07%, Ascope Trading 1,02%, Cyrenia Enterpises 1,02%, Lagan Enterprises 1,02%, Tone Business 1,02%, Valens Trading 1,02%, Waco Investments 1,02%, Brontos Holdings 0,05%, Ford Motor Company 0,01%.

****

Νέα σύγκρουση Β. Βαρδινογιάννη και Γ. Μπόμπολα στο ΔΣ που έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Mega, πριν από τη γενική συνέλευση της Πέμπτης.


Σχολιάστε εδώ