αμυντικά θέματα

Η δίκη αρχίζει

= Των κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, Ι. Σμπώκου και συνεργών.
= Οι εξεταζόμενες υποθέσεις (υποβρύχια, TOR-M1) αποτελούν, απλώς, την κορυφή του παγόβουνου δεκάδων εξοπλιστικών προγραμμάτων-σκανδάλων της οκταετίας Σημίτη.
= Αρμόδια δικαστική πηγή δήλωσε ότι «δεν υπάρχει εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών που να μην είναι σε δικαστική έρευνα» (εκσυγχρονισμός φρεγατών, Ηλεκτρονικό Σύστημα Στρατού, Leopard, Patriot, ΕΡΜΗΣ, ZUBR, MERCEDES, SUSANA κ.ά.).
= Απουσιάζει από το κατηγορητήριο ο μέγας υπεύθυνος, ο τότε πρωθυπουργός, που, αν ασκούσε ως έδει, έστω και στοιχειωδώς, τα καθήκοντά του, είχε ανησυχίες για το δημόσιο χρήμα και την άμυνα, ίσως να μη γινόταν η δίκη…

Τα έμαθες, Σημίτη;

= Διαβάζω στην «Καθημερινή» της 5 Απριλίου, σε μια ανάλυση της κ. Ζ. Ζήκου: «Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ… γνωρίζαμε πως, όποια πέτρα να σηκώσεις, μια γερμανική απάτη ή διαπλοκή βρίσκεται. Στο παιγνίδι αυτό διέπρεψε η DEUTSCHE BANK (που επιδιώκει προσφάτως, με άγρια μέσα, να κατασπαράξει τη λαβωμένη Εθνική Τράπεζα…).»
= Την εποχή της άγριας ληστείας των εξοπλιστικών επί ΣημιτοΑκοΓιάννων, δηλαδή, οι μεγάλες δουλειές περνούσαν από την DEUTSCHE BANK.
= Ακόμη και για αγορές εκτός Γερμανίας, πάλι η τράπεζα-θρύλος έπαιζε τον ρόλο της.
= Για την αγορά π.χ. των APACHE (ΗΠΑ) και ΝΗ-90 (Γαλλία), οι διατεθείσες πιστώσεις (680 εκατ. δολ. και 650 εκατ. ευρώ) «φεσώθηκαν» για SWAPS με 70 εκατ. ευρώ εκάστη από την D.B. Αυτήν την τράπεζα είχαν επιλέξει τα ενταύθα αφεντικά για παροχή υπηρεσιών προς τη σωτηρία της χώρας.
= Και ο Σημιτάκος συνεχίζει να εκδίδει βιβλία, να δημοσιεύει άρθρα και να κάνει διαλέξεις με οδηγίες προς σωτηρία μας. Το θάρρος τιμωρείται, το θράσος ποτέ. Αλήθεια, τι έγινε το Ίδρυμα Κώστα Σημίτη; Χρηματοδοτείται ακόμη από το κράτος;

Η ΕΥΠ ασθενεί;

= Το Κοινωφελές Ίδρυμα ευρίσκεται, όπως γνωρίζετε, ακριβώς απέναντι από τα 2 μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία, στην Κατεχάκη. Ένας δρόμος τα χωρίζει. Επομένως, παν επεισόδιο υγείας μπορεί να αντιμετωπισθεί πάραυτα.
= Εντούτοις και περιέργως, την οικονομική φροντίδα των υπαλλήλων της ΕΥΠ έχει αναλάβει το Ναυτικό Νοσοκομείο, που βρίσκεται σε άλλη περιοχή. Δεν γνωρίζω τους λόγους αυτής της επιλογής και της αποδοχής της από το ΥΕΘΑ. Ίσως το ΝΝ να παρέχει περισσότερες ανέσεις.
= Πού θα καταλήξω; Ανθυποπλοίαρχος νοσηλεύτρια του ΝΝΑ έλαβε μετάθεση προ μηνός από το ΝΝΑ στην ΕΥΠ, όπου δεν υπάρχει οργανική θέση. Pourquoi και γιατί; Για να εξυπηρετηθεί, φυσικά… Ευκαιρία είναι να μετράει την πίεση σε υπαλλήλους, όταν τούτο το έχουν ανάγκη και οσάκις επισκέπτεται την υπηρεσία.

Η «παράγκα» στη Βουλή

= Μετά τη δημοσίευση στο «Βήμα» της συνέντευξης του τ. Α/ΓΕΣ, στρατηγού κ. Κ. Ζιαζιά, με την οποία καταγγέλλει την ύπαρξη «παράγκας» στο ΥΕΘΑ και άλλες συναφείς κατηγορίες για την καταλήστευση των εισοδημάτων των στρατιωτικών, καθώς και την καταγγελία του «Π» για το ίδιο θέμα, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Γιώργος Ντάβρης, υπέβαλαν στη Βουλή δριμύτατη ερώτηση προς τον υπουργό, κ. Παν. Παναγιωτόπουλο.
= Τα καυτά ερωτήματα των βουλευτών δεν είναι εύκολο να απαντηθούν γιατί, ακριβώς, δεν υπάρχουν απαντήσεις.
= Οι ίδιοι βουλευτές καταγγέλλουν ότι άλλη ερώτησή τους στο ΥΕΘΑ, για οικονομικά των στελεχών, δεν έχει απαντηθεί, παρά τον Κανονισμό της Βουλής.

Το πρόσφατο
ελληνογαλλικό
σούρτα – φέρτα

= Η κυβέρνηση, εν μέσω θυέλλης, αποφάσισε απόκτηση με χρονομίσθωση δύο γαλλικών φρεγατών, μετά ασφυκτική γαλλική πίεση. Κινδυνεύουν να κλείσουν τα ναυπηγεία της.
= Στοιχηματίζω 1:10 ότι η χρονομίσθωση θα καταλήξει σε αγορά. Πάλι με πίεση…
= Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι πρόκειται περί πολιτικής απόφασης. Καλώς, αφού εκτιμήθηκε ότι αυτή είναι η προτεραιότητα του ΠΝ και όχι ο εκσυγχρονισμός άλλων. Λέω καλώς, γιατί δεν άκουσα για ύπαρξη ανταγωνιστικής προσφοράς.
= Με την ίδια μεθόδευση, διατίθενται από τη Γαλλία 4 αεροσκάφη ΑΦΝΣ ATLANTIQUE 2. Για τον τύπο αυτό υπάρχει και αμερικανική προσφορά για αεροσκάφη που αποτελούν εξέλιξη των χρησιμοποιηθέντων επί εικοσαετία από το ΠΝ P-3Β. Λεπτομερές και αναλυτικό σημείωμα είχαμε δημοσιεύσει στο φύλλο της 17.3.13.
= Τα ATLANTIQUE 2, 22 τον αριθμό, είναι αρκετά ηλικιωμένα και χρησιμοποιούνται μόνο από τη Γαλλία. Τα P-3C είναι 400 και χρησιμοποιούνται από 20 χώρες. Κι αυτά είναι παλιά, αλλά εκσυγχρονίζονται ευρέως.
= Συμπέρασμα: Η στήλη δεν εκπροσωπεί κανέναν οίκο εσωτερικού ή εξωτερικού. Η πολιτική της επί πολλά συνεχή χρόνια είναι διαυγής και καθαρή. Απλώς, με το παρόν σημείωμα υπενθυμίζει στους αρμοδίους ότι η εποχή των σκοτεινών παρασκηνίων και της συγκάλυψης των ατασθαλιών, με το πρόσχημα της πολιτικής απόφασης, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σε οποιαδήποτε ανάθεση, εφόσον είναι δύο οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να προηγηθεί αξιολόγηση του ΑΦΣΝ (τεχνική και οικονομική) και τα αποτελέσματά της να δημοσιοποιηθούν. Οι υπουργοί, που τους φορτώνουμε όλες τις ευθύνες, μερικές φορές χωρίς λόγο, δεν μπορούν να υπογράψουν εάν δεν υπάρχει καθαρή εισήγηση του κλάδου. Ξεκάθαρα πράγματα και οι ευθύνες είναι μεγάλες.
= Ο νέος Α/ΓΕΝ, ναύαρχος κ. Ε. Αποστολάκης, είναι έντιμος αξιωματικός και έχει εμπειρίες που θα τον οδηγήσουν, οπωσδήποτε, στην ορθή λύση. Όχι άλλα πεταμένα χρήματα…

Οι βετεράνοι

= Να πιστέψουμε ότι αφυπνίστηκαν, επιτέλους, ότι αντελήφθησαν πως όλοι τούς δουλεύουν (Το ΠΑΣΟΚ με Πάγκαλους και Βενιζέλους τους χλευάζει κι από πάνω), με πρώτη και καλύτερη την παλιά τους ματρόνα-ψευδοπροστάτιδα ΝΔ;
= Δήλωσαν: «Μη μας θεωρείτε πλέον δεδομένους ή εύπιστους». Μακάρι…
= Ενέργειες που θα αποδείξουν του λόγου το αληθές είναι η αποδοκιμασία:
– Της μεθόδου των τελευταίων κρίσεων στο Στράτευμα και καταδίκη του παραγοντισμού.
– Των τ. συναδέλφων τους που στηρίζουν την αντεθνική, ολέθρια και «παραγκική» κλαδική στο ΥΕΘΑ. Να τους στείλουν στην κοινή περιφρόνηση αυτούς που, στην ουσία, πληγώνουν τη μαχητικότητα του Στρατεύματος. Θα το κάνουν;
= Αλλά ας μου επιτραπεί να τυμβωρυχήσω ελάχιστα. Το 2004, όταν κέρδισε τις εκλογές η ΝΔ, η διοίκηση της ΕΑΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση θριάμβου, στην οποία, εκτός των άλλων, επεσήμανε τη συμμετοχή της στην ανατροπή του «ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος». Περασμένα, ξεχασμένα;
= Θα τους πικράνω αν τους υπενθυμίσω ότι ο αφανισμός τους δεν θα σταματήσει εδώ. Προ εβδομάδων, πέρασε από τη Βουλή επικαιροποίηση του Μνημονίου, με την οποία προβλέπονται πρόσθετες περικοπές των συντάξεών τους το 2004, ύψους 180 εκατ. ευρώ. Εις υγείαν όλων.

Εγκαίνια σημαντικής ιατρικής μονάδας

= Την υπερσύγχρονη Διακλαδική Καρδιοχειρουργική Κλινική στο 401 ΓΣΝΑ εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρουσία και των δύο υφυπουργών του. Η νέα κλινική διαθέτει δύο υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείου, καρδιοχειρουργική ΜΕΘ δυναμικότητας 6 κλινών και νοσηλευτικό τμήμα δυναμικότητας 16 κλινών. Θα εφημερεύει επί 24ωρου βάσεως για να καλύπτει εκτός από τα προγραμματισμένα και όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μία έως δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις ημερησίως. Στα περίεργα καταγράφεται η μικρή δημοσιότητα που δόθηκε από την επικοινωνιακή ομάδα του ΥΠΕΘΑ, παρά το γεγονός ότι η ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής προστασίας συνιστά διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ