στα ενδότερα των ομάδων

• Έχουν εγκλωβιστεί οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, εξαιτίας του ενδιαφέροντος που εκφράζεται από ομάδες του εξωτερικού για βασικούς παίκτες. Από τον Τζιμπούρ και τον Αμπντούν έως τον Φέισα και τον Σιόβα, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται στο στόχαστρο συλλόγων απ’ όλη την Ευρώπη και στον Πειραιά αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

• Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του Φαϊνάνσιαλ Φερ Πλέι της ΟΥΕΦΑ και εκ των πραγμάτων οφείλουν να παρουσιάσουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Άρα, δεν μπορεί να ξανοιχτεί πολύ στο μεταγραφικό παζάρι, εκτός και αν πουλήσει κάποιους από τους νυν παίκτες της και στη συνέχεια διαθέσει τα χρήματα για την αντικατάσταση όσων φύγουν.

• Αλλά οι οπαδοί περιμένουν στη γωνία και ούτε θέλουν να ακούσουν ότι για τρίτο σερί καλοκαίρι θα πουληθεί κάποιο από τα αστέρια της ομάδας, έστω και αν αντικατασταθεί. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εγκλωβιστεί σε ένα αδιέξοδο, καθώς γνωρίζουν ότι καλές προτάσεις δεν έρχονται κάθε μέρα, ενώ αντιλαμβάνονται ότι αρκετοί παίκτες εξιτάρονται από την προοπτική να παίξουν στο εξωτερικό.

• Ένα άλλο ζήτημα που καλούνται να λύσουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του αφορά τις ισορροπίες εντός των αποδυτηρίων. Τα μεγάλα ονόματα που προτείνονται στην ομάδα του Πειραιά έχουν υψηλότατα κασέ, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πάνω από το 1,2 εκατ. που όρισαν οι «ερυθρόλευκοι» ως ταβάνι στις ετήσιες αποδοχές των πλέον καλοπληρωμένων παικτών τους.

• Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναζητούν κάποια καλά ονόματα, από προηγμένα πρωταθλήματα, αλλά με ετήσιες αποδοχές στα ελληνικά δεδομένα. Παράλληλα αναζητούν κάποιον κράχτη με καθεστώς δανεισμού ή συνιδιοκτησίας, ώστε να καλύπτει και άλλη ομάδα μέρος του συμβολαίου του, με στόχο να διατηρήσουν τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα.

• Ανάλογο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει και ο ΠΑΟΚ, διότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει ορίσει ως ταβάνι για τους έλληνες παίκτες το συμβόλαιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που αγγίζει τις 600.000 ευρώ, παρά τις διαρροές για μεγάλη μείωση. Τα ίδια χρήματα θα προταθούν και στον Στέφανο Αθανασιάδη, όταν κληθεί ο διεθνής επιθετικός να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του.

• Από τον Κλάους, πάντως, έχουν αρκετά παράπονα οι συνεργάτες του Σαββίδη, διότι θεωρούν ότι τους τελευταίους μήνες ασχολείται κυρίως με την προσωπική ζωή του και επηρεάζεται σημαντικά απ’ αυτήν. Επί της ουσίας, οι διαρροές έχουν στόχο να περιορίσουν τις επισκέψεις του παίκτη στην Αθήνα, αλλά αποφεύγουν να συζητήσουν ευθέως μαζί του, διότι φοβούνται ενδεχόμενη ρήξη.

• Όπως ήρθε σε ρήξη με τους παίκτες της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν και έτσι βρέθηκε στο ταμείο ανεργίας έπειτα από την ήττα των «κιτρινόμαυρων» στα Γιάννενα. Οι ποδοσφαιριστές έδιωξαν ουσιαστικά τον γερμανό τεχνικό, αν και αρχικά ο Ανδρέας Δημητρέλος θέλησε να του δώσει δεύτερη ευκαιρία.

• Με την πρόσληψη του Τραϊανού Δέλλα, στα Σπάτα αισιοδοξούν ότι θα βρουν πηγή έμπνευσης οι παίκτες, αλλά και ότι θα συσπειρωθούν οι οπαδοί. Όχι μόνο για τα δύο ματς που απομένουν, με Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά και για την επόμενη σεζόν.

• Ο άλλος προπονητής που είδε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας την πόρτα εξόδου ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος. Επίσημα ο έμπειρος τεχνικός πλήρωσε την ήττα από τον Άρη, αλλά ουσιαστικά ο Γιώργος Σπανός υποχρεώθηκε να κάνει το χατίρι στους οπαδούς της ομάδας του, που εξαρχής είδαν με μισό μάτι τον Αναστόπουλο.

• Η πρόσληψη του Γιώργου Παράσχου επιβεβαίωσε πλήρως τα ρεπορτάζ μας, έστω και αν ο «Οτσαλάν» έκλεισε ουσιαστικά στον Ατρόμητο έως τη λήξη της σεζόν «και έπειτα συζητάμε εκ νέου». Πρώτη επιλογή του Σπανού και των συνεργατών του για την επόμενη σεζόν αποτελεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, κολλητός του Γιάννη Αγγελόπουλου από τα χρόνια της συνύπαρξής τους στην Προοδευτική.

• Με Παράσχο αρχικά και Ελευθερόπουλο στη συνέχεια κλείνει η πόρτα του Ατρόμητου για τον Γιάννη Χριστόπουλο. Ο νυν τεχνικός του ΠΑΣ είχε δεχθεί τηλεφωνήματα από τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Αστέρα, τον Ατρόμητο και τον Άρη, αλλά μέσα σε μία εβδομάδα έμεινε ουσιαστικά με δύο επιλογές.

• Η μία είναι ο ΠΑΣ, στον οποίο ο Γιώργος Χριστοβασίλης θέλει να τον κρατήσει, και η άλλη ο Άρης, εφόσον η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Για τον Χριστόπουλο έχει εξαιρετική γνώμη ο Λάμπρος Σκόρδας, αλλά και ο Γιάννης Κόντης, για τον οποίο φημολογείται ότι ψάχνεται με στόχο την επιστροφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

• Την ώρα που απολύονταν ο Λίνεν και ο Αναστόπουλος, ένας από τους πρωταγωνιστές των πάγκων, ο Σάκης Τσιώλης, ενέδιδε στην πρόταση του Αστέρα Τρίπολης και ανανέωνε το συμβόλαιό του. Ένα τσουβάλι ευρώ έδωσαν οι Αρκάδες στον καρδιτσιώτη τεχνικό για να τον πείσουν να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας.

• Ρόλο στην απόφαση του Τσιώλη έπαιξε και το γεγονός ότι έκλεισαν οι πόρτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, των δύο ομάδων που τον είχαν στη λίστα τους. Ο Θεσσαλός έκανε υπομονή επειδή ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση μιας εκ των δύο μεγάλων ομάδων, αλλά όταν διαπίστωσε ότι μειώθηκαν οι πιθανότητες μετακόμισής του, προτίμησε να μείνει στην Τρίπολη, όπου τους ήξερε και τον γνώριζαν.

• Πέρα από την αύξηση στις αποδοχές του και τα χρήματα των συνεργατών του, ο Τσιώλης εξασφάλισε και την αύξηση του μπάτζετ στον Αστέρα, ώστε να χτυπήσει η ομάδα της Αρκαδίας και την επόμενη περίοδο ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αν και ο μεγάλος στόχος του Τσιώλη παραμένει η κατάκτηση του Κυπέλλου, που θα τον καταγράψει στην Ιστορία, μια και δεν είναι πολλές οι επαρχιακές ομάδες οι οποίες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο.

• Εκτός από τον Τσιώλη, άλλος ένας προπονητής επισημοποίησε την παραμονή του στον πάγκο, στον οποίο καθόταν και φέτος. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, ο οποίος εξασφάλισε το πράσινο φως για την επέκταση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο και, μάλιστα, γιόρτασε την ανανέωση με μια ισοπαλία στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.


Σχολιάστε εδώ