Σε εγρήγορση όλα τα στρατηγεία της Συμμαχίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα στρατηγεία της Συμμαχίας επικρατεί εγρήγορση και ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις και εάν τα πράγματα πάρουν αρνητική τροπή, τότε δεν αποκλείεται ακόμη και συμμετοχή του ΝΑΤΟ -σε δεύτερο χρόνο βέβαια- στις επιχειρήσεις για την προστασία πληθυσμών και όχι μόνο, στη Νότιο Κορέα. Το ίδιο το στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας δεν αποκλείει «επέμβαση» όπου Γης, αν οι συνθήκες το απαιτήσουν. Ας μην ξεχνάμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Αμερικανοί για το επιχειρησιακό θέατρο της Κορέας και, όπως γνωρίζουμε, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Έτσι λοιπόν, η διεθνής κοινότητα παρακολούθησε με ενδιαφέρον το ταξίδι του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στη Νότιο Κορέα, που ξεκίνησε την Πέμπτη και έληξε χθες. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του επικεφαλής της Συμμαχίας στη χώρα αυτή και, έστω και αν είχε προγραμματιστεί πριν από την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, έχει βαρύνουσα σημασία.

Η Σεούλ ζήτησε τη στήριξη του ΝΑΤΟ «προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», ενώ ο γγ ΝΑΤΟ μίλησε για «συνεταιριστική σχέση» του ΝΑΤΟ με τη Νότιο Κορέα.

Για το θέμα θα επανέλθουμε μόλις γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες της επίσκεψης.


Σχολιάστε εδώ