Οριστικά πρόστιμα για παλιές «αμαρτίες»

Εναντίον του επίμαχου προστίμου είχε προσφύγει το Alter και ο Κ. Γιαννίκος και είχε επιβληθεί το 2005 για προβολή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού «σκανδάλου» διαλόγων μητροπολίτη με έναν εικοσάχρονο. Το ρεπορτάζ είχε «ντυθεί» με αναπαράσταση ηχητική και εικονική ερωτικών διαλόγων. Το ΣτΕ έκρινε πως «η προβολή τηλεφωνικής συνδιάλεξης με αντικείμενο την ερωτική ζωή προσώπου, και ειδικά την επιλογή του γενετήσιου προσανατολισμού του, συνιστά παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Επιπλέον, δεν συνιστά πληροφόρηση η μετάδοση πληροφοριών για τις ερωτικές προτιμήσεις προσώπων, που περιλαμβάνονται στον πυρήνα της προστατευόμενης και απαραβίαστης από τον οποιονδήποτε τρίτο σφαίρας της ιδιωτικής του ζωής».

Το ΣτΕ έκρινε και επί του επιχειρήματος ότι επρόκειτο για πρόσωπα με δημόσιο αξίωμα, θεωρώντας πως η μετάδοση των πληροφοριών σχετικά με την ερωτική ζωή πρέπει να γίνεται με τρόπο λιτό (και όχι δραματοποιημένο).

Με άλλη απόφασή του το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές του Mega για ακύρωση δύο προστίμων, 40.000 και 20.000 ευρώ, που αφορούσαν διαφημιστικά μηνύματα και τρέιλερ σε ζώνη παιδικής προστασίας. Απορρίφθηκε, ακόμη, η προσφυγή του Alpha και του πρώην μετόχου του καναλιού Γιώργου Ψαρρά για πρόστιμο του ΕΣΡ ύψους 100.000 ευρώ για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.


Σχολιάστε εδώ