«Ναι» στον ΣΚΑΪ, «όχι» στο Mega

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει τελικά συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά και τον ΣΚΑΪ μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. Το ζήτημα της αναβολής της συνέντευξης τέθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο, αλλά τελικά απορρίφθηκε για να μη διαταραχθεί η ισορροπία που επιχειρείται να «χτιστεί» με το Φάληρο, με την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας στις 2 Μαρτίου έκανε το πρώτο βήμα και, συνοδευόμενος από πολιτικά στελέχη, κατέβηκε στις εγκαταστάσεις της «Καθημερινής» και είχε συναντήσεις με τους μετόχους και τα διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας. Μέχρι τότε δεχόταν ύβρεις και χλευασμό από το φιλομνημονιακό μπλοκ του Νέου Φαλήρου και πρόσβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είχε μόνο τα Σαββατοκύριακα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Οι συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές ξεκίνησαν από την «Καθημερινή», αλλά έγιναν συναντήσεις και με τον Στ. Ψυχάρη και με τον Γ. Μπόμπολα, προφανώς εν όψει μιας ενδεχόμενης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Στις 13 Μαρτίου έγινε η συνάντηση στον ΔΟΛ με τον Στ. Ψυχάρη και τους διευθυντές των «Νέων» και του «Βήματος», ακολούθησε η επίσκεψη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στις 8 Απριλίου η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου και τους διευθυντές του Ομίλου Real, για να καταλήξει στο ραντεβού με τον Γιώργο και τον Φώτη Μπόμπολα.

«Εμπάργκο» στον Πρετεντέρη

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει αποκατάσταση των σχέσεων με το Mega. Στην προσωπική αντιπαράθεση με το Μεγάλο Κανάλι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε πόντους όταν απάντησε πως δεν θα παραχωρήσει συνέντευξη μετά το «εμπάργκο» που υπέστη επί έναν και πλέον χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το δικό του «εμπάργκο» στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, μετά και το άρθρο του δημοσιογράφου στο «Βήμα» της περασμένης Κυριακής με τίτλο «Ζωή Κασιδιάρη», όπου επιχειρείται η εξομοίωση του κόμματος με τη Χρυσή Αυγή. Εδώ υπάρχουν δύο ξεχωριστά γεγονότα: το προηγούμενο με την οικογένεια Κωνσταντόπουλου και η στάση του Γιάννη Πρετεντέρη έναντι της Χρυσής Αυγής. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος, έχοντας διατελέσει και νομικός σύμβουλος της «Καθημερινής», όταν έκανε τις ερωτήσεις για τον διορισμό του Στ. Ψυχάρη στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές πως «θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι». Επιπλέον, ο Γιάννης Πρετεντέρης, όπως θύμισε η «Εφημερίδα των Συντακτών», ήταν ο πρώτος που έδωσε βήμα στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, από την εκπομπή που παρουσίαζε τότε στον ΑΝΤ1.

****

• Δημόσια εκδήλωση για τα ΜΜΕ και σχέδιο νόμου προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τη συνάντηση με τον Γ. Μπόμπολα. Να το δούμε, λοιπόν.

• Είχε… Mega το «μενού» της συνάντησης μεταξύ του Γ. Μπόμπολα και του Αλ. Τσίπρα. «Λόγω της αριστερής μου προέλευσης, εγώ δεν παρεμβαίνω στο δελτίο ειδήσεων», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του Πήγασου, «φωτογραφίζοντας» τους άλλους μετόχους για τη στάση του Mega. Την επόμενη μέρα ακολούθησε συνάντηση του Γ. Μπόμπολα με τον σχολιαστή του Mega Γ. Πρετεντέρη.


Σχολιάστε εδώ