ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Να θυμίσουμε ότι το κτίριο με την εξαιρετική θέα, το «μπαλκόνι του Πειραιά», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, είχε εδώ κι έναν χρόνο «αδειάσει» από τους προηγούμενους ενοικιαστές οι οποίοι δεν κατέβαλαν το ενοίκιο. Δύο φορές έγινε διαγωνισμός δεν εκδήλωσε κανένας ενδιαφέρον, όμως την τρίτη φορά, που ήταν και η… τυχερή, βρέθηκε ενδιαφερόμενος και πήρε το bowling.

// Η 21η Μαΐου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου. Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ο δήμαρχος, αν μέχρι τότε δεν έχει αποδοθεί στον δήμο το ανακαινισμένο πολιτιστικό στολίδι του και υπάρχουν ακόμα οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και οι αβελτηρίες που παρατηρούνται μέχρι τώρα, ο δήμος θα προχωρήσει στη δημιουργία φορέα που θα το λειτουργήσει. Πάντως, μιλώντας σε ημερίδα την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος ξεκαθάρισε ότι το Δημοτικό Θέατρο θα το παραλάβει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού και θα το αποδώσει στον δήμο στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπάρχει.

// Τα πολιτικά του… γενέθλια είχε την περασμένη Δευτέρα ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος. Στις 8 Απρίλη του 1990 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Α΄ Πειραιά. Συμπλήρωσε δηλαδή 23 χρόνια ως αιρετός (βουλευτής επί 21 χρόνια και δήμαρχος τα δύο τελευταία) και το βράδυ της ίδιας μέρας οι παλιοί φίλοι του που τον είχαν στηρίξει τότε και τον στηρίζουν ακόμα βέβαια, κέρασαν για την επέτειο στη «Στάνη».

// Τους πολίτες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στηρίζει ο Δήμος Κορυδαλλού, με «Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της Φτώχειας». Το πρόγραμμα που ξεκινά το επόμενο διάστημα, υλοποιείται σε σύμπραξη με τον Δήμο Αγ. Βαρβάρας. Οι νέες δομές έρχονται να ενισχύσουν δράσεις που ήδη υλοποιούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπως το πρόγραμμα καθημερινής σίτισης για 250 άτομα και η Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης. Σε υγειονομικό επίπεδο υλοποιούνται προγράμματα εμβολιασμού σε ανασφάλιστα παιδιά και παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε ομάδες άπορων και ανασφάλιστων γυναικών. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στους δυο δήμους και θα δημιουργηθούν Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Τράπεζα Χρόνου, Δομή Παροχής Συσσιτίου και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Ανεξάρτητα από τον Δήμο-έδρα της δράσης ωφελούμενοι είναι κάτοικοι Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού άστεγοι, μονογονεϊκές, πολύτεκνες και οικογένειες με μέλη που έχουν αναπηρία και άνεργοι.

// Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης θα επιδιωχθεί να αναδειχθεί ο Πειραιάς για το έτος 2021, όταν θα συμπληρώνονται δηλαδή 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από 2 μήνες η στήλη και την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Κ. Αρβανιτόπουλος το επιβεβαίωσε, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζει ήδη τον φάκελο για τη διεκδίκηση. Συγκεκριμένα ο Κ. Αρβανιτόπουλος είπε: «Είναι ένας στόχος σε συμβολικό, αλλά κυρίως σε πραγματικό επίπεδο που πρέπει να διεκδικήσουμε, ώστε να ξαναφέρουμε τον Πειραιά στο κέντρο της Ευρώπης».

// Στα πλαίσια των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Κρίκος Ζωής» για ακόμη μία φορά εμπράκτως απέδειξε την αλληλέγγυα δράση του προχωρώντας σε διανομή τροφίμων (και άλλων χρηστικών ειδών) σε πάνω από 220 οικογένειες απόρων Πειραιωτών. Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του με επίκεντρο την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά προχωρά στην δημιουργία 2 μονίμων Δομών ενάντια στην φτώχεια. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν άμεσα άστεγοι συμπολίτες μας και όσοι βρίσκονται ήδη ή διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας και έμμεσα οι άνεργοι κάτω των 30 ετών. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Πειραιά και στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα λειτουργήσουν χώροι κοινωνικών παντοπωλείων, κέντρων υποδοχής αστέγων, παροχής συσσιτίων, κοινωνικών φαρμακείων, δημοτικών λαχανόκηπων, τραπεζών χρόνου και γραφείων διαμεσολάβησης.


Σχολιάστε εδώ