Κίνητρο του Ολυμπιακού το +40 για το 40ό πρωτάθλημα

Με δεδομένη την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο μόνος λόγος για τον οποίο θα δώσουν κάτι παραπάνω οι παίκτες του Μίτσελ είναι η επιθυμία τους να συνδυάσουν το 40ό πρωτάθλημα με διαφορά 40 πόντων από τον αιώνιο αντίπαλό τους. Από την άλλη πλευρά, οι «πράσινοι» πηγαίνουν στο Φάληρο για να υπερασπιστούν το αήττητο στα ντέρμπι του άλλοτε κραταιού ΠΟΚ. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο νίκες κόντρα στην παραπαίουσα ΑΕΚ, ενώ έμεινε αήττητος στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Κι εδώ υπάρχει μια ιδιαιτερότητα για την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να κατακτήσουν τον τίτλο χωρίς νίκη απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Εξέλιξη που ήδη χαρακτηρίζεται «αποτυχία» από τους φίλους της ομάδας.

Το βασικό δίλημμα του Μίτσελ έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης. Αμφιταλαντεύεται μεταξύ του ντεφορμέ Ράφικ Τζιμπούρ και του Κώστα Μήτρογλου, με τον Έλληνα να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Άλλο ένα ερώτημα αφορά τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στον Πλατανιά. Εκκρεμότητα υπάρχει και με τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον οποίο εμπιστεύθηκε ο Μίτσελ στο τελευταίο ματς, αλλά ο Βλαχοδήμος εμφανίζεται απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, ενώ υποψηφιότητα θέτει και ο Νταβίντ Φουστέρ.

Στον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Βορνότας καλείται να βρει λύση για το κενό του Χάρη Μαυρία. Ο νεαρός επιθετικός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στον πρώτο γύρο και η απουσία αφήνει γυμνούς τους «πράσινους» στις πτέρυγες. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του «τριφυλλιού» ποντάρει πολλά στον Ιμπραχίμα Σισοκό, ο οποίος μεταμορφώνεται στα ντέρμπι, ενώ ειδικούς ρόλους ετοιμάζει για τον Ζέκα και τον Σο, άλλα δύο βαρόμετρα του Παναθηναϊκού.

Εξόντωση ή επιβίωση

Το μόνο που διακυβεύεται στο ντέρμπι του Φαλήρου είναι η δυνατότητα των «πρασίνων» να προλάβουν το τρένο των πλέι οφ. Μόνο με νίκη διατηρεί πιθανότητες ο Παναθηναϊκός και έτσι μπορεί να διεκδικήσει ένα εισιτήριο σε αγώνα μπαράζ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, λοιπόν, στον Πειραιά να επιθυμούν το τελειωτικό χτύπημα στον αιώνιο αντίπαλό τους, ώστε να του φράξουν οριστικά τον δρόμο προς την Ευρώπη και έτσι να τον αφήσουν για άλλη μία σεζόν βυθισμένο στα προβλήματά του.


Σχολιάστε εδώ