Ιφιγενάμυνα εν… λεπίδι…

> > Αιτούμαι συγγνώμης από τον Δία, την Ήρα, τους Λαιστρυγόνες, τους Κύκλωπες, τον άγριο Ποσειδώνα που παραποίησα τον τίτλο του ευριπίδειου αριστουργήματος «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».

> > Αλλά ένιωσα βαθιά ανατριχίλα όταν άκουσα τον ΥΕΘΑ κ. Π. Παναγιωτόπουλο να διακηρύσσει στη διημερίδα του Defense and Security Forum, στο «Intercontinental», τα παρακάτω:

> > Οι ΕΔ έσωσαν τη χώρα από τη χρεοκοπία. (Το 2009 ο Π.Υ. του ήταν 6,5 δισ. ευρώ και σήμερα 3,2 δισ.!)

> > Τα στελέχη (εε και εα) υπέστησαν μειώσεις μέχρι 57% στις αποδοχές τους. Ιστορική συμβολή των ΕΔ για τη σωτηρία της χώρας!

> > Ομολογεί, δηλαδή, ο κ. υπουργός ότι οι προκάτοχοί του, σε συνεργασία με τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Οικονομικών, επέλεξαν ως εύκολο θύμα τις ΕΔ για να πραγματοποιήσουν οικονομίες, ενώ ουδεμία πίεση άσκησαν αλλού, όπου υπήρχαν τα περιθώρια. Ιφιγένεια εν σφαγή, λοιπόν, οι ΕΔ, ένα περιφρονητέο σύνολο ανθρώπων που έπρεπε να πληρώσει τις ληστείες του Δημοσίου κ.λπ.

> > Ο κ. υπουργός, όμως, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ως αφελής όταν επαναλαμβάνει: Παρά τις δραματικές μειώσεις, οι ΕΔ διατηρούν στο ακέραιο το αξιόμαχό τους. Μην ξεχνάμε το γνωστό του Σολωμού: «Εθνικό είναι το αληθές».

> > Να του θυμίσω τι έλεγε ο τ. Α/ΓΕΝ, ναύαρχος Χρηστίδης, ο τ. Α/ΓΕΣ, στρατηγός Κ. Ζιαζιάς; Τα ηρωικά τσιτάτα δεν αρκούν για το φρόνημα και το αξιόμαχο, όταν ομολογείται ότι τα στελέχη των ΕΔ χρησιμοποιήθηκαν ωμά ως Ιφιγένειες… Έχουν ταπεινωθεί, κύριε υπουργέ, και καλά θα κάνετε να το παραδεχθείτε… Και μη βιάζεστε για υποσχέσεις, ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές, γιατί τα… χαμπέρια άλλα λένε.

> > Είναι αλήθεια ότι ο ειδικός γραμματέας του ΥΕΘΑ ανακοίνωσε σε αξιωματικούς της Επιτροπής Νέου Μισθολογίου ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ελιγμών ή περικοπών ύψους 88,2 εκατ. ευρώ;

Ναι μεν, αλλά, κύριε πρόεδρε

> > Αναφέρομαι στον κ. Αλέξη Τσίπρα.

> > Δήλωσε τα παρακάτω κατά την επίσκεψή του στο ΑΤΑ (Λάρισα):

> > Να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο των τυφλών περικοπών στο εισόδημα των ανδρών και γυναικών που στελεχώνουν τις ΕΔ.

> > Δεν μπορεί οι δανειστές μας να αποφασίζουν για τον προϋπολογισμό των ΕΔ.

> > Η χώρα χρειάζεται ΕΔ σύγχρονες, ευέλικτες, μικρότερου σχήματος.

> > Οι ΕΔ δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

> > Η αποτρεπτική ισχύς της ΠΑ όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

> > Σημειώνω τα εξής:

> > Όταν άρχισε ο κατήφορος των τυφλών περικοπών και φούντωνε καθ’ οδόν, ο ΣΥΡΙΖΑ έμενε ασυγκίνητος και απών.

> > Για το πεδίο των μικροκομματικών αντιπαραθέσεων, θα του υπενθυμίσω και πάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ποιείται την νήσσαν». Σε ουδεμία διαμαρτυρία προέβη στις «σφαγές» στελεχών τον Νοέμβριο του 2011 και στις πρόσφατες.

> > Τέλος, ο κ. Τσίπρας, εντελώς πραγματιστής και ρεαλιστής, αφού διεκτραγωδεί την καταρράκωση του φρονήματος των ΕΔ και μας λέει ότι τα στελέχη δεν μπορούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, μας διαβεβαιώνει, όπως και ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η αποτρεπτική ισχύς τους, ιδίως της ΠΑ, ευρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μπράβο, κύριε Τσίπρα. Ωραίες εκτιμήσεις κάνετε…

> > Και κάτι άλλο: Προσέξτε κάποια φιλαράκια του Άκη που τους προσφέρατε στέγη. Βιάζονται να επανέλθουν στο ΥΕΘΑ για να… ολοκληρώσουν το έργο τους.


Σχολιάστε εδώ