Αποκαλυπτήρια για το νέο κόμμα Λοβέρδου

Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ευόδωση μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και φιλοδοξεί να μπει σφήνα στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και να εκφράσει ένα μεγάλο τμήμα των «δημοκρατικών» πολιτών που αισθάνονται πλέον άστεγοι.

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, σύμφωνα με το οργανόγραμμα που έχει καταρτισθεί και υπό την αίρεση των ομαλών πολιτικών εξελίξεων, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ιδρυτική συνδιάσκεψη θα ακολουθήσουν (μέχρι τα τέλη Ιούνη) οι περιφερειακές συνδιασκέψεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πανελλαδικό δίκτυο, που με τη σειρά του θα αναδείξει τα προσωρινά μέλη. Στη συνέχεια -και περί τα τέλη του χρόνου- θα διεξαχθεί το καταστατικό συνέδριο που θα εκλέξει όλα τα όργανα. Στην πράξη, το βασικό οργανωτικό σχήμα θα έχει ολοκληρωθεί ήδη από τα μέσα του καλοκαιριού. Αμέσως μετά τη συγκρότηση του φορέα, η ΡΙΚΣΣΥ θα παραμείνει ως εσωκομματική τάση και θα λειτουργεί παράλληλα με τις υπόλοιπες που θα συγκροτηθούν. «Η διαφορά μας με τα γνωστά πολιτικά σχήματα είναι ότι εμείς δεν θα έχουμε κανένα διορισμένο μέλος. Αντίθετα, όλοι θα είναι εκλεγμένοι», δηλώνει στο «ΠΑΡΟΝ» στέλεχος της νέας αυτής προσπάθειας.

Παράλληλα, για ευνόητους λόγους, το όνομα και το σύμβολο του νέου κόμματος κρατείται μυστικό και η μόνη πληροφορία που μέχρι στιγμής υπάρχει είναι ότι θα παραπέμπει σε κάτι ενωτικό και στην ανάγκη να υπάρξει μια νέα συλλογικότητα. Όπως σημειώνουν στη ΡΙΚΣΣΥ, η ανάγκη αυτή, σε συνδυασμό με την εκπροσώπηση εκείνων που νιώθουν αποκλεισμένοι από την πολιτική στα υφιστάμενα κόμματα, φαίνεται και από γεγονός ότι η αναλογία παλιών στελεχών και νέων ανθρώπων (που έχουν κολλήσει ένσημα), παραμένει αυστηρά 3/7. Από γνωστά στελέχη, συμμετέχουν ο βουλευτής Δράμας Χ. Αηδόνης και ο πρώην βουλευτής Δ. Τσιρώνης, ενώ παρών στις εργασίες -χωρίς όμως επιτελικό ρόλο- είναι και ο Γ. Μίχας.

Θέσεις

Οι θέσεις του νέου κόμματος θα αναπτυχθούν αναλυτικά από τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τα αποκαλυπτήρια του Σπόρτιγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος θα αναφερθεί σε σειρά ζητημάτων: Από την οικονομία, την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος, ως τη δημόσια διοίκηση, την εξωτερική πολιτική και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Πάντως, από τις μέχρι στιγμής προτάσεις που έχουν κατατεθεί, ξεχωρίζει αυτή της πρότασης νόμου περί απεγκλωβισμού της οικονομίας από το κράτος (σε αυτήν εμπεριέχονται και οι θέσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους). Ακόμη, ενδεικτική των προθέσεων είναι και η επιστολή του κ. Λοβέρδου προς τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, όπου προτείνει το πάγωμα για 24 μήνες όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπό τον όρο να καταθέτουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος πολιτικός φορέας δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί στο δίπολο μνημονιακός – αντιμνημονιακός, αλλά να επιχειρήσει να εφαρμόσει αλλαγές που, όπως επισημαίνουν στη ΡΙΚΣΣΥ, πέφτουν πάνω σε μικροκομματικά συμφέροντα.


Σχολιάστε εδώ