Υπάρχει ελπίς;

> Δεν ήλθον εκτελέσαι το θέλημα το εμόν
αλλά το θέλημα του πέμψαντός με πατρός.
(Ευαγγελικόν)

> Τρεις σημαντικές ερωτήσεις στη Βουλή για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (ΑΩ), που παρουσιάζουν το παρακμιακό κλίμα που κυριαρχεί, μου έδωσαν αφορμή γι’ αυτό το σημείωμα.

> Όταν δεν υπάρχουν κανόνες του παιγνιδιού, δηλ. νόμοι και διαδικασίες, όταν δεν υφίστανται αξιοκρατικά κριτήρια ή υφίστανται και αγνοούνται, όταν η πολιτική εξουσία οργιάζει και αυθαδιάζει, τότε τα «πόστα» και οι «θώκοι» στελεχώνονται από πρόσωπα που θα εξυπηρετήσουν το θέλημα και τις επιταγές όχι της υπηρεσίας και της πατρίδας, αλλά το θέλημα του πέμψαντος, του πωρωμένου και ασυνείδητου μανδαρίνου και του κόμματος. Είμαι σαφής. Εξαιρέσεις, ασφαλώς, υπάρχουν.

> Το να διορίζονται από ασυνείδητους πολιτικούς σε θέσεις-κλειδιά του κράτους άσχετοι, που το μοναδικό προσόν τους είναι η τυφλή αφοσίωση στο κόμμα και τον πέμψαντα, ή πονηρά αρπακτικά, είναι εγκληματικό, σήμερα μάλιστα που η χώρα καταρρέει.

> Επειδή σας ζάλισα με γενικότητες, θα αναφέρω απλώς ότι στην Τουρκία (με τα φοβερά νούμερα παραγωγής και εξαγωγών πολεμικού υλικού, όπως απεκάλυψε ο κ. Σ. Καλεντερίδης στην εκπληκτική εκπομπή του KONTRA «Επί του πιεστηρίου» της 18.3), οι διοικήσεις αμυντικών βιομηχανιών επιλέγονται έπειτα από προκήρυξη θέσεων (όχι σαν κι αυτή του opengov του αστείου Γιωργάκη). Όσον αφορά τη θέση του γεν. διευθυντή Εξοπλισμών, οι υποψηφιότητες εξετάσθηκαν προσωπικώς από τον κ. Ερντογάν και ο επιλεγείς, μέγας τεχνοκράτης (με μακρά πείρα σε πολεμικές βιομηχανίες εξωτερικού), κ. Μπαγιάρ, απογείωσε την εξοπλιστική ικανότητα της Τουρκίας. Τα νούμερα το μαρτυρούν.

> Ο κ. Μπαγιάρ προσλήφθηκε ύστερα από λεπτομερές κοσκίνισμα του φακέλου του, επαναλαμβάνω, όχι με πενταετή σκανδαλώδη και ρουσφετολογική σύμβαση, αλλά με αορίστου χρόνου, ώστε να υπόκειται στον έλεγχο της Αρχής ανά πάσα στιγμή, η οποία μπορεί να τον απολύσει χωρίς να υπάρξει ανάγκη παχυλής αποζημίωσης.

> Θα προσθέσω ότι ο κ. Μπαγιάρ εκμεταλλεύθηκε πλήρως, 100%, τα αντισταθμιστικά που συμφωνήθηκαν με ξένες εταιρείες επ’ ωφελεία της ανόδου της τεχνολογίας της χώρας, αλλά και των εγχώριων βιομηχανιών που ανθούν. Έκανε θαύματα. Ενταύθα, τα ΑΩ υπήρξαν η μεγαλύτερη απάτη και έκαναν πλούσιους πολλούς, εντός και εκτός τειχών.

> Συγγνώμη αν αφήσω να εξέλθει από το έρκος των οδόντων μου βλασφημία, αλλά τολμώ να ισχυρισθώ ότι στην Τουρκία βρίσκει κανείς ψήγματα πατριωτισμού, που εδώ δυστυχώς δεν υπάρχουν. Εδώ, ας μου βρει κάποιος, από το 1995 που ιδρύθηκε η περιβόητη ΓΔΑΕΕ, με πρώτο διδάξαντα τον Σμπώκο, έναν, μα έναν, που να είχε τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση του γγ. Όλοι φερέφωνα του πέμψαντος πατρός ή και άλλων πατέρων, που προέκυψαν καθ’ οδόν, και ανεπαρκείς.

> Σημειώνω ξανά, προς γενικήν τέρψιν και ιλαρότητα, ότι της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, της ΕΑΒ, εξακολουθεί να ηγείται (γιατί το επιβάλλει το μοίρασμα της πίτας) φροντιστηριάρχης, φίλος του κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη. Ζήτω το Έθνος!


Σχολιάστε εδώ