Το παιγνίδι της τουρκικής προπαγάνδας έπαιξε το ΑΠΕ!

Ανησυχήσαμε από την «είδηση», το υποτιθέμενο «γεγονός» που πρόβαλε το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, για να δούμε ποιος επίσημος, ποιος πρωθυπουργός ή, έστω, υπουργός «άνοιξε» τον δρόμο σε αυτήν τη συνεργασία, η οποία είναι προφανές ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα. Και κυρίως υπονομεύει την προσπάθεια διαπραγμάτευσης, των Κυπρίων αρχικά και κατόπιν ημών, με τους Ισραηλινούς για τα ενεργειακά.

Και τότε έκπληκτοι ανακαλύψαμε ότι αυτός που εξήγγειλε τα ανοίγματα ήταν ο κύριος με τον βαρύγδουπο τίτλο «επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας» Φατίχ Μπιρόλ. Το ΑΠΕ, λοιπόν, παίζοντας μια χαρά το παιγνίδι της τουρκικής προπαγάνδας, ξέχασε να αναφέρει ότι ο κ. Μπιρόλ είναι τουρκικής εθνικότητας και έχει εκλέγει στην υπηρεσία αυτή ως εκπρόσωπος της Τουρκίας. Και στο ίδιο τηλεγράφημα, για να στηριχτεί ο τίτλος του, ο «ανταποκριτής» του ΑΠΕ επικαλείται και δηλώσεις κάποιου Μάικλ Λι, «ειδικού συμβούλου» του γνωστού για το «σέρβις» που προσφέρει στην Άγκυρα German Marshall Fund.

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι εάν το «σέρβις» στην τουρκική διπλωματία γίνεται απλώς από ανείπωτη βλακεία και… τουρκολαγνεία.

****

Κάνουν τούμπες…

Χαρούμενος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα «πάτρια» εδάφη της Θράκης ο τούρκος υπουργός Υγείας Μουεζίνογλου, που -όπως γνωρίζετε- έχει γεννηθεί στα Αρριανά, τον σπούδασε το ελληνικό κράτος και «απελευθερώθηκε» όταν πέρασε οικειοθελώς τον Έβρο για να μεταναστεύσει στη «μητέρα πατρίδα» του και να πολιτογραφηθεί τούρκος υπήκοος, έχοντας την ευκαιρία να είναι συμφοιτητής του Τ. Ερντογάν σε θρησκευτικό σχολείο (εξ ου και η υπουργοποίησή του).

Ο κ. Μουεζίνογλου δέχθηκε σε ακρόαση στα γραφεία του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής μια σειρά παραγόντων. Δυστυχώς, μεταξύ αυτών και διάφορες θλιβερές περιπτώσεις ελλήνων πολιτικών και παραγόντων που προσπαθούν επί ματαίω να κερδίσουν πολιτικό στίγμα στη Θράκη. Και αφού έχουν αποτύχει, έχουν επιδοθεί με φανατισμό στο «γλείψιμο» κάθε τούρκου αξιωματούχου, μπας και τους δώσει την άνωθεν ευλογία.

— «Μας επισκέφθηκε στο προξενείο μας ο γενικός γραμματέας του μικρού κόμματος και εταίρου της κυβέρνησης. Σκέφτηκα: Πάει άραγε το οποιοδήποτε κομματικό στέλεχος στο ελληνικό προξενείο της Πόλης να συζητήσει θέματα της κυβέρνησης; Αυτό καταδεικνύει την ισχυρή μας θέση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μουεζίνογλου, και διακρίναμε στις φωτογραφίες τους κ. Σολταρίδη και Δαμιανό από τη ΔΗΜΑΡ και τον κ. Ναλμπάντη από τη ΝΔ…

— Θα ήμασταν οι πρώτοι που θα χαιρετίζαμε (και αυτό κάνουμε) την απόφαση της τουρκικής πλευράς να επιτρέψει το άνοιγμα ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο. Κυρίως γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι υπήρχε μια πρωτοφανής απαγόρευση, με παραβίαση κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, η οποία εμπόδιζε τη λειτουργία ελληνικών σχολείων στο νησί. Συνέβησαν, όμως, δύο μεγάλα «φάουλ».

— Η Ένωση Ιμβρίων, που έχει δώσει μάχες για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των Ιμβρίων, πρωταρχικά το περιουσιακό, έτρεξε να φιλοξενήσει και να υποδεχθεί με ανθοδέσμες τη γενική πρόξενο της Τουρκίας στην Αθήνα Νουρντάν Αλτουντάς για να ενημερωθεί… για τα δικαιώματά τους και τα βήματα που κάνει η Τουρκία για να αποκαταστήσει τους Ιμβρίους.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι το περίφημο ελληνικό σχολείο δύσκολα θα επαναλειτουργήσει, καθώς δεν θα υπάρχουν παιδιά, και έτσι εύκολα οι Τούρκοι θα αποδείξουν την απουσία του ελληνικού στοιχείου από την Ίμβρο. Γιατί η επιχείρηση εθνοκάθαρσης έγινε αποτελεσματικά…

Και τελικά, μια το τραπέζωμα του Αχμέτ Νταβούτογλου σε πολίτικο εστιατόριο του Π. Φαλήρου, μια οι υποκλίσεις στην κ. Αλτουντάς, μήπως ξεφεύγουμε λιγάκι;

— Και δίπλα σε αυτά, διαβάσαμε ότι στη συνοδεία του κ. Μουεζίνογλου (που δεν κρύβει την εχθρότητά του για το ελληνικό κράτος) στη Θράκη ήταν και ο κ. Π. Βίνγκας, εκπρόσωπος των «ρωμαίικων» κοινοτήτων (το «ελληνικών κοινοτήτων» ενοχλεί ορισμένους) στο τουρκικό κρατικό Συμβούλιο Βακουφίων. Ο κ. Βίνγκας εμφανίσθηκε δίπλα στον τούρκο υπουργό στο βήμα της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», όπου ύμνησε, όπως είδαμε, και τον «υπουργό Εξωτερικών μας, τον Α. Νταβούτογλου».

— Δεν ξέρουμε αν ο κ. Βίνγκας θεωρεί ότι έτσι εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και όποια άλλα συμφέροντα, ελπίζοντας ότι, αν υπηρετηθεί το καθεστώς Ερντογάν, θα επιστραφούν στην ελληνική μειονότητα μερικά ακίνητα ακόμη, τα οποία φυσικά και θα μπορούσε να διεκδικήσει δικαστικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να του στείλουν μήνυμα, είτε διπλωματικώς είτε δημοσίως, να ασχοληθεί από δω και πέρα με τη δουλειά του και να μην επιχειρεί να υπηρετήσει την προπαγάνδα των Τούρκων, που συνδέουν τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των «Ρωμιών» της Πόλης με τη Θράκη. Γιατί τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ίδιος θα έχει να χάσει και όχι η Ελληνική Πολιτεία.

****

Να τον χαίρεστε, κύριε Βενιζέλο…

Ξέρετε τον Πάντε Ασλάκοφ; Μάλλον όχι, καθώς είναι το «καλλιτεχνικό» όνομα του πρόεδρου του Διαμερίσματος Μελίτης του Δήμου Φλωρίνης, που στις εκλογές τουλάχιστον εμφανίστηκε με το όνομα Παναγιώτης Αναστασιάδης, υπό τη σημαία του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αναστασιάδης υπέβαλε, λοιπόν, αίτημα σε δημάρχους, περιφερειάρχες αλλά και στον υπουργό Παιδείας για να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο Διαμέρισμα Μελίτης η «μακεδονική» γλώσσα και όλα τα τοπωνύμια και οι επιγραφές δημοσίων υπηρεσιών να εμφανίζονται και στις δύο γλώσσες.
Θα αντιμετωπίζαμε τον κ. Αναστασιάδη – Ασλάκοφ με χιούμορ μόνο, αλλά το θλιβερό είναι ότι στα Σκόπια, που προφανώς φαντασιώνονται ακόμη καταστάσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της εξόδου του «σλάβικου» στοιχείου στη θερμή θάλασσα της Μεσογείου, πίστεψαν τα παραμύθια του Πάντε, ή Παναγιώτη, και έκαναν πρώτο θέμα τις «απαιτήσεις» του.
Αλλά ίσως θα πρέπει να δούμε διαφορετικά τις γελοίες απαιτήσεις του υποστηρικτή των σκοπιανών θέσεων που εξελέγη με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, καθώς η διεκδίκηση και ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων σε «μακεδονικές μειονότητες» κ.λπ. περιορίζονται τελικά από τους ίδιους στον κ. Πάντε – Παναγιώτη Αναστασιάδη – Ασλάκοφ κ.λπ. και στους οπαδούς του στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μελίτης.

***

Ας θέσουμε και πάλι το ερώτημα: Οι πεντακόσιοι, ή έστω χίλιοι, κύριοι που ακολουθούν αυτό το σύστημα, συγκροτούν μειονότητα και έχουν το θράσος να υποβάλλουν και απαιτήσεις όταν οι μέντορες και προστάτες τους προσπαθούν να βάλουν στον γύψο τους Αλβανούς, που αποτελούν σχεδόν το 30% του πληθυσμού των Σκοπίων;


Σχολιάστε εδώ