Τα πρώτα σύννεφα για τον Μίτσελ βγήκαν πάνω από τον Ολυμπιακό

Τα ερωτήματα που αφορούν τον Μίτσελ είναι τρία. Το πρώτο έχει να κάνει με την επιμονή του στη χρησιμοποίηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, αν και ο νεαρός επιθετικός δείχνει σκασμένος, με συνέπεια να κάνει κοιλιά στην απόδοσή του. Παράλληλα, λένε στον Ρέντη ότι ο πρώην παίκτης της Ξάνθης απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία από τον προπονητή του, με συνέπεια αρκετές φορές να τραβάει κάποιες προσπάθειες από τα μαλλιά.

Τι απαντάει ο Μίτσελ; Ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο με προοπτική για ευρωπαϊκή καριέρα και χρειάζεται αφενός τη στήριξη όλων, αφετέρου την ελευθερία κινήσεων που θα του τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με τον Κώστα Μήτρογλου, τον οποίο εμπιστεύεται ελάχιστα ο ισπανός προπονητής. Ουσιαστικά ο Μίτσελ ακολουθεί τα χνάρια του Λεονάρντο Ζαρντίμ, με συνέπεια το ξέσπασμα του έλληνα επιθετικού μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» θεωρεί ότι δεν ταιριάζουν στο ίδιο σχήμα Τζιμπούρ και Μήτρογλου, παρά μόνο σε ειδικές καταστάσεις. Και έτσι χρησιμοποιεί τον Αλγερινό, ο οποίος έχει έξτρα κίνητρο να περάσει τον Τζιμπρίλ Σισέ στη λίστα με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν της Σούπερ Λίγκας. Κάτι που θέλουν αρκετοί στον Ολυμπιακό, για να φύγει το όνομα του Γάλλου από τα ρεκόρ στο σκοράρισμα μιας περιόδου.

Το τρίτο ερώτημα για τον Μίτσελ αφορά την προσπάθειά του να μεταφέρει τον Αμπντούν στον κεντρικό άξονα. Τον χρησιμοποίησε για μεγάλο χρονικό διάστημα κόντρα στον ΠΑΟΚ χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, με συνέπεια να προκαλέσει την απορία του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Καλά, πού έχει βάλει τον Αμπντούν;», αναρωτήθηκε κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Στήριξη και βλέπουμε

Η κριτική στον ισπανό τεχνικό, βέβαια, δεν σημαίνει και τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του. Αντίθετα, ο Μαρινάκης θα τον στηρίξει μέχρι τη λήξη της σεζόν. Αρκεί, βέβαια, να αλλάξουν εικόνα οι «ερυθρόλευκοι» και κυρίως να διατηρήσουν τα κεκτημένα, δηλαδή το νταμπλ. Από την έκβαση της μάχης στο Κύπελλο, όπως και από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Αν αποτύχει ο Μίτσελ, τότε οι εισηγήσεις του θα μείνουν σε κάποιο συρτάρι και θα ‘ναι το πρώτο μήνυμα δυσαρέσκειας που θα εισπράξει από την πλατεία Αλεξάνδρας.


Σχολιάστε εδώ