Στριμώχνουν τον Αλαφούζο οι επιλογές του και η αδυναμία να υλοποιήσει το πλάνο του

Η ομάδα της Ηπείρου έχει αέρα τριών πόντων και για να την προφτάσει ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τουλάχιστον επτά πόντους στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Η απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του «τριφυλλιού», διότι τα περίπου 5 εκατ. ευρώ της ΟΥΕΦΑ ήταν απαραίτητα για να καλυφθούν υποχρεώσεις του παρελθόντος. Ο Γιάννης Αλαφούζος υπολόγιζε σε αυτά τα χρήματα και τώρα είναι υποχρεωμένος να τα αναζητήσει από άλλες πηγές. Αν και δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες αυτήν την περίοδο.

Νέα μείωση του μπάτζετ

Με δεδομένη την αδιαφορία των περισσοτέρων μετόχων να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την άρνηση των οπαδών να στηρίξουν με νέες εγγραφές την Παναθηναϊκή Συμμαχία, ο Αλαφούζος καλείται να βάλει το χέρι στη δική του τσέπη. Μέχρι τώρα όμως ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν δείχνει διατεθειμένος να πράξει κάτι τέτοιο και μοιραία δημιουργούνται αμείλικτα ερωτήματα για το μέλλον του «τριφυλλιού».

Η πρώτη απόφαση του Αλαφούζου προβλέπει νέα μείωση του μπάτζετ, με την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών με υψηλά συμβόλαια όπως ο Τοτσέ και ο Βιτόλο. Αμφίβολο είναι και το μέλλον του Σισοκό, παρά την επιθυμία όλων για παραμονή του Ιβοριανού. Με τα νέα δεδομένα, όμως, ούτε ο παίκτης θέλει να συνεχίσει σε μια ομάδα εκτός Ευρώπης, αλλά ούτε οι «πράσινοι» μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του.

Αντιδράσεις για Αναστασίου, Νταμπίζα

Ο Αλαφούζος έχει να αντιμετωπίσει, εκτός των άλλων, και τις ενστάσεις του κόσμου για τις επιλογές του και κυρίως για την προοπτική να χρίσει προπονητή τον Γιάννη Αναστασίου και τεχνικό διευθυντή τον Νίκο Νταμπίζα. Ο τελευταίος κάηκε επειδή ξεσηκώθηκαν οι οπαδοί του «τριφυλλιού», αλλά ο Αναστασίου παραμένει στο κάδρο του επόμενου τεχνικού και στην Παιανία εκφράζονται φόβοι ότι η κατρακύλα δεν θα ‘χει τελειωμό. Στο προεδρικό περιβάλλον κυκλοφορούν σενάρια για… στάχτη στα μάτια και δείχνουν πως ο πραγματικός στόχος είναι ο Σάκης Τσιώλης, αλλά αποφεύγουν να το ομολογήσουν επειδή θέλουν πρώτα να τελειώσει η σεζόν και έπειτα να ανοίξουν τα χαρτιά τους.


Σχολιάστε εδώ