Στο πόδι είναι όλη η Φλώρινα…

Πρόκειται:

• για τα τρία λιγνιτικά εργοστάσια, τα δύο είναι στο Αμύνταιο, παραγωγής 630 Μεγαβάτ, και τη Μελίτη 1, που είναι το πιο σύγχρονο εν λειτουργία με λιγνίτη, παραγωγής 330 Μεγαβάτ

• το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον Νέστο

• στην Κομοτηνή που λειτουργεί με φυσικό αέριο και

• ένα μικρό υδροηλεκτρικό.

Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα σχετικά με το αν με την κίνηση αυτή του ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση των μονάδων αυτών εξυπηρετείται το ενεργειακό μέλλον της χώρας. Κρατάει δυνατά η ΔΕΗ ή οδηγείται σε κατάρρευση; Είναι το ενδεδειγμένο ή το καλύτερο σχέδιο για την απελευθέρωση; Υπάρχει επίσης έντονη αμφισβήτηση σχετικά με το ποια θα είναι η τιμή στην οποία θα πουληθούν οι εν λογω μονάδες.

Το γεγονός ότι δίνονται τρεις μονάδες που λειτουργούν στη Φλώρινα δημιουργεί ερωτήματα ως προς το ποιος είναι ο στόχος της αποδυνάμωσης μιας εθνικά ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής. Απάντηση να δώσουν στη Φλώρινα δεν έχουν. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν το Δημόσιο έχει πληρώσει την υποδομή για την κατασκευή της Μελίτης 2 και αυτό θα προσφερθεί ως δώρο.

Το βέβαιο είναι ότι αυτές οι αποφάσεις για ξεπούλημα των μονάδων της Φλώρινας δεν πρόκειται να περάσουν εύκολα. Οι αντιδράσεις του κόσμου προβλέπεται ότι θα είναι μαζικές, αλλά και έντονες.


Σχολιάστε εδώ