Παίζουμε το παιγνίδι της Μέρκελ

Θέλει να φθάσει στις κάλπες σε ήρεμα νερά, να μην υπάρξουν βίαιες καταστάσεις και διεκδικήσεις, που θα ανησυχήσουν τους γερμανούς ψηφοφόρους και χάσει ψήφους και τη νίκη η… φίλη μας η Άνγκελα. Πειθαρχημένους μας θέλει, να τηρούμε πιστά, κατά γράμμα, ό,τι προστάζει το… Ευαγγέλιο-Μνημόνιο και, όταν ξανάρθει εν τη βασιλεία της, θα μας θυμηθεί. Χρήμα με ουρά και η ανάπτυξη θα τρέχει στους δρόμους.

Και το έχουμε πιστέψει. Απόδειξη, η απόλυτη προσήλωση στις εντολές της «τρόικας». Ό,τι πει και τα σκυλιά δεμένα. Είδατε πώς σταμάτησαν να «γαβγίζουν» Κουβέλης και Βενιζέλος μόλις πάτησαν το πόδι τους εδώ οι «τροϊκανοί». Πήραν πίσω το… αντάρτικο. Ό,τι διατάξετε.

Κάνουμε για μια ακόμη φορά το λάθος να μην εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, την ώρα που έχει πρόβλημα ο επικυρίαρχος. Πράγμα που κάνει η Τουρκία. Τώρα είναι η χρυσή ώρα να βάλουμε απαιτητικά στο τραπέζι αυτό που είναι κοινό μυστικό εντός και εκτός Ελλάδας: Ότι αυτά που πρεσβεύουν τα Μνημόνια δεν βγαίνουν. Και όσο κρατούν, αυτό που θα βγαίνει θα είναι η ψυχή…

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε το θέμα της ριζικής αναδιαπραγμάτευσης όλων των λεόντειων συμφωνιών των τριών τελευταίων χρόνων, που δέχθηκαν οι άτολμοι κυβερνήτες μας. Που τις υπέγραφαν με κλειστά τα μάτια.

Τώρα που όλος ο Νότος –και όχι μόνο– ζει την κατάρρευση της ζωής των πολιτών του, πρέπει να πούμε «ως εδώ και μη παρέκει». Συνέχιση της ίδιας πολιτικής δεν έχει αύριο.

Τέρμα στην πολιτική που δεν έχει ούτε μια σταλιά ανθρωπιάς. Και το μόνο που ξέρει πολύ καλά είναι το κόψε και κόψε ξανά.

Τι να την κάνεις μια Ευρώπη με μολυβένια στρατιωτάκια…

Αν περιμένουμε να γίνουν οι γερμανικές εκλογές, το μόνο που θα μας περιμένει είναι μια κλωτσιά και μάλιστα από τη γνωστή χιτλερική μπότα, που την έχουν πληρώσει πολύ ακριβά οι λαοί.

Μια κλωτσιά κατευθείαν στον γκρεμό θα είναι, κ. Σαμαρά…


Σχολιάστε εδώ