Ο αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ διόρισε υπάλληλο τον εαυτό του

Οι δημοσιογράφοι μέλη-μέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ Κ. Ντελέζος, Α. Βασιλόπουλος και Νίκος Κομίνης έστειλαν στον γενικό γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ την ακόλουθη επιστολή, που την κοινοποίησαν και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, επισημαίνοντας: «Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ κατάλληλα στελεχωμένη, στην οποία υπηρετούν ήδη 5 υπάλληλοι, 2 νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, και υπάρχουν και συνεργαζόμενοι ιατροί για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων μετόχων-μελών συναδέλφων μας.

Επικεφαλής με αρμοδιότητες εποπτείας είναι ο εκάστοτε αντιπρόεδρος, που εθιμικά εκλέγεται ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, και αναλαμβάνει υπεύθυνος της τοπικής επιτροπής ΤΥΠ στη Θεσσαλονίκη, με κάλυψη των εξόδων παράστασης, κίνησης κ.λπ. για τα καθήκοντά του αυτά.

Παρ’ όλα αυτά, κατά τη θητεία του προηγούμενου ΔΣ ο σημερινός και τότε αντιπρόεδρος του ΔΣ, ταυτόχρονα με την άσκηση των συγκεκριμένων καθηκόντων του, με το ίδιο αντικείμενο, και παρά τις οικονομικές απολαβές της θέσης του, προσελήφθη ως μισθωτός με τον βαθμό του τομεάρχη για το ΤΥΠ Θεσσαλονίκης.

Ελάμβανε έτσι και μισθό δήθεν ως υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ, παρά το ασυμβίβαστο με τη δημοσιογραφική – συνδικαλιστική ιδιότητα.

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι ως αντιπρόεδρος ήταν ο εργοδότης που ασφάλισε τον εαυτό του ως υπάλληλο στον Οργανισμό που συνδιοικούσε (τον ΕΔΟΕΑΠ) και στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (1η Διεύθυνση).

Το πρωτοφανές επίσης είναι ότι, αν και αιρετός, με συγκεκριμένα καθήκοντα, προσελήφθη για την ίδια απασχόληση με μισθό-«καπέλο» στις ήδη καταβαλλόμενες οικονομικές απολαβές». Και καταλήγουν ρωτώντας τον γενικό γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ: «Προτίθεσθε εκτός των άλλων να απαιτήσετε αμέσως την επιστροφή των συγκεκριμένων μισθών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων;».


Σχολιάστε εδώ