Οι συστοιχίες των υποβρυχίων στη Βουλή

Ήδη, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος ζητά να μάθει ποιο ήταν το αιτιολογικό της ακύρωσης της απόφασης του πρώην ΥΕΘΑ Φράγκου Φραγκούλη και τι προτίθεται να πράξει η τωρινή πολιτική ηγεσία για να ικανοποιήσει το επείγον αίτημα της αντικατάστασης των μπαταριών. Τέλος, ζητά να δοθεί το χρονοδιάγραμμα και η καταληκτική ημερομηνία της προμήθειας και της τοποθέτησης των νέων συστοιχιών. Άντε να δούμε, αν θα φανεί φως στο τούνελ.

Για να μην… ξεχνιόμαστε

=Αξίζει να σημειώσουμε πάντως για τις μπαταρίες υποβρυχίων (η εφημερίδα έχει αναφερθεί τουλάχιστον 4 φορές το τελευταίο εξάμηνο στο θέμα, σε ώτα μη ακουόντων) τα παρακάτω:

=Οι εταιρείες που προσφέρουν το υλικό είναι 2. Η μία του εξωτερικού και η άλλη του εσωτερικού (ΓΕΡΜΑΝΟΣ). Αμφότερες οι μπαταρίες χρησιμοποιούνται από χρόνια στο ΠΝ επιτυχώς.

=Η επιλογή δεν αναφέρεται στην τεχνική αξιολόγηση, αλλά στην τιμή και μόνο.

=Για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο υπουργός έχει αναστολές για τον χειρισμό του θέματος και λήψη απόφασης στα παρακάτω σημεία:

=Η προσφερόμενη τιμή από ΓΕΡΜΑΝΟ δεν ήταν, τουλάχιστον πρότινος, μικρότερη από την ανταγωνιστική. Αντίθετα…

=Η δεύτερη εταιρεία είναι αμερικανική και θα πρέπει να αιτιολογηθεί πλήρως η απόρριψή της.

=Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ προμήθευσε πελάτες εξωτερικού με τιμές μικρότερες από αυτές προς το ΓΕΝ.

=Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ είχε χρηματοδοτηθεί από τα ΑΩ υποβρυχίων με 7 εκατ. ευρώ για βελτίωση εγκαταστάσεών της στη Θράκη… Στη συνέχεια, το όνομα του κ. Γερμανού βρέθηκε σε μια μυστηριώδη σημείωση του Άκη και μετά εμφανίσθηκε μια επιταγή του από 1.470.000 ευρώ στον λογαριασμό του ταμία του Άκη, κ. Σαχπατζίδη (εταιρεία Srl). Έτσι ανέφερε το «Έθνος», 3.2.13.

=Τελικά και ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ η προμήθεια των μπαταριών, ώστε να αποφευχθεί απειλούμενη τραγωδία. Ήδη η κατάσταση έχει βραδύνει επικίνδυνα… Ας παραβλεφθούν όλα τα παραπάνω και ας εκτιμηθεί μόνο το κριτήριο της τιμής.

=Ο νέος Α/ΓΕΝ, ναύαρχος κ. Ευάγγ. Αποστολάκης, ειδικός στις υποβρύχιες καταστροφές, πρέπει να αποσοβήσει μια διαφαινόμενη. Ας πάψουμε να… ψειρίζουμε τη μαϊμού.


Σχολιάστε εδώ