ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

// Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Σταθερών Συγκοινωνιών Α.Ε (ΣΤΑΣΥ) κ. Νίκος Παπαθανάσης. Στο πλαίσιο αυτό παραχωρήθηκε στο Δήμο Πειραιά ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΗΣΑΠ και το κτήμα που τον περιβάλλει (3.518 τ.μ.) στο Νέο Φάληρο. Οι κ. Μιχαλολιάκος και Παπαθανάσης, συμφώνησαν επίσης παιδιά του Πειραιά να φιλοξενηθούν δωρεάν στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΗΣΑΠ. Ο κ. Μιχαλολιάκος σε δηλώσεις του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανάση, τη διοίκηση των ΣΤΑΣΥ και το αρμόδιο Υπουργείο τόνισε: «Κάναμε σήμερα ένα ακόμη βήμα για να αλλάξουμε τον Πειραιά. Να του δώσουμε ζωή και προοπτική. Να πάρουμε πίσω ό,τι του ανήκει. Οι προσπάθειές μας για να επιστρέψει στην πόλη και τους κατοίκους της η δημόσια περιουσία θα συνεχιστεί. Ο Πειραιάς μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει».

// Καταστράφηκαν από συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά 867 κιλά κατεψυγμένου βοείου κρέατος τα οποία είχαν χαρακτηριστεί επικίνδυνα λόγω της παρουσίας ίχνους από κρέας αλόγου. Το κρέας ήταν αποθηκευμένο στα ψυγεία «Ταΰγετος» στον Πειραιά. Ως αιτία πάντως της καταστροφής δεν εμφανίζεται το… αλογίσιο κρέας αλλά το ότι είχε λήξει το όριο συντήρησης…

// Με μια πολύμορφη πολιτιστική και αθλητική δράση η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Κορυδαλλού και οι μαθητές των σχολείων της πόλης εκφράζουν σήμερα τη διαμαρτυρία τους για την συνεχιζόμενη παρουσία των φυλακών στην πόλη. «Αφού μας κάνουν τη ζωή ποδήλατο, κάνουμε ποδηλατοδρομία!» είναι το σύνθημα της δράσης που περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία γύρω από τις φυλακές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί (Γρ. Λαμπράκη απέναντι από το Δημαρχείο), ενώ η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας θα γίνει στις 11 π.μ. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές, καθώς και συναυλία από μαθητές του 3ου Λυκείου.

// Ποδηλατοδρομία όμως διοργανώνουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENETMEN» σε συνεργασία με τους Δήμους Πειραιά – ΟΠΑΝ, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης προς τιμήν των θυμάτων της Γενοκτονίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας και θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή 14 Απριλίου 2013, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 11:00 π.μ. και σημείο τερματισμού την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Νέα Σμύρνη, όπου και βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

// Για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής πέρασε θέμα (και μάλιστα σοβαρό γιατί αφορά προσλήψεις) στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να υπάρχει απαρτία, μια και ψηφίστηκε από 14 δημοτικούς συμβούλους επί συνόλου 41! Κατά την άποψη όμως του δημάρχου δεν τίθεται θέμα γιατί η συνεδρίαση ήταν… έκτακτη και γι’ αυτό μπορεί να παίρνει αποφάσεις με το ένα τρίτο των συμβούλων! Για να προσέλθει μάλιστα ο 14ος σύμβουλος και να ψηφίσει, η συνεδρίαση καθυστέρησε για πάνω από μία ώρα!

// Άρχισε την περασμένη Τετάρτη από την ΚΟΔΕΠ (Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά) η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν ανήλικα παιδιά και βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. Τη νέα αυτή πρωτοβουλία του δήμου συνδράμει στο σύνολό της η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η οποία με επιστολή της στον δήμαρχο του γνωστοποίησε ότι θα αγοράζει και θα παραδίδει στην ΚΟΔΕΠ πακέτα με τυποποιημένα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά και αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Πασχαλίνα Καλαγιά Καραμαλάκου σε δηλώσεις της εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση της για την έναρξη του προγράμματος στο Δήμο Πειραιά και απηύθυνε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα συνεχίζονται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Ζωσιμάδων 11 και μπορούν να υποβάλλουν οικογένειες με ανήλικα παιδιά που έχουν εισόδημα μέχρι οκτώ χιλιάδες ευρώ και είναι δημότες ή κάτοικοι Πειραιά.

// Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας θα πραγματοποιηθεί από μεθαύριο Τρίτη μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου. Την έκθεση διοργανώνουν ο Δήμος και η Μητρόπολη Πειραιά και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Τρίτη στις 6 το απόγευμα από τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο και τον Άγιο Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

// Αυτή τη βδομάδα θα αρχίσει η κατεδάφιση των κτιρίων των παλαιών μύλων Μοίρα στα Καμίνια. Ένας τεράστιος χώρος που επί 40 χρόνια έχει μεταβληθεί σε χωματερή και άσυλο παραβατικών θα ανακαινιστεί και θα μεταμορφωθεί σε χώρο αναψυχής για τους Καμινιώτες. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1, στο οικόπεδο αυτό, μαζί με το οικόπεδο του τέως ΠΙΚΠΑ και μαζί με τον χώρο του υποσταθμού της ΔΕΗ, διαμορφώνεται ένας τεράστιος πολυδύναμος χώρος που μαζί με το στρατόπεδο Παπαδογιωργή και το πάρκο Δηλαβέρη θα γίνει το στέκι ολόκληρου του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

// Κιγκλιδώματα γύρω από το Δημοτικό Θέατρο σκέφτεται να εγκαταστήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο ή αναγραφές συνθημάτων στους εξωτερικούς τοίχους.

// Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Με απόφαση του δημάρχου Πειραιά ο έμπειρος πολιτικός μηχανικός, σύμβουλος της πλειοψηφίας και γόνος παλαιάς οικογένειας Πειραιωτών Γιάννης Παππάς, ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητες τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης. Ουσιαστικά δηλαδή θα είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας και ως εκ τούτου η δουλειά που τον περιμένει είναι πολλή, μια και ο δήμος έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια και τις υπηρεσίες δόμησης της πρώην Νομαρχίας. Ο Γιάννης Παππάς πάντως δεν… μασάει μια και έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα αυτόν και έχει μάθει να δουλεύει από μικρός.


Σχολιάστε εδώ