Αδίστακτη η «τρόικα» κόβει και την τελευταία ανάσα

Το χαράτσι θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά η… καλή μας η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όποιον δεν θα το πληρώνει. Και τότε ποιος ο λόγος της ληστρικής αυτής μεθόδου; Αν όλοι δεν το πληρώσουν η κυβέρνηση και η «τρόικα» θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια; Ε, ας μη δουλεύουν και από πάνω τον κόσμο, που βρίσκεται κάτω από συνεχείς εκβιασμούς.

Σκληροί και αμετακίνητοι οι τροϊκανοί στην ανάσα που θα δώσει η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλόμενων στην εφορία και στο ΙΚΑ σε 100 το λιγότερο δόσεις. Επιμένουν να πνίξουν την αγορά, να οδηγήσουν κόσμο στη φυλακή, να γεμίσουν οι δρόμοι λουκέτα, να πολλαπλασιαστούν οι άνεργοι. Με το… στανιό επιτρέπουν 48 δόσεις και αυτές γίνονται… 43 γιατί θα πρέπει όχι μόνο να αρχίσουν να μετράνε από την 1η του Γενάρη που μας πέρασε αλλά και θα πρέπει να καταβληθούν και οι πέντε δόσεις μαζί (Γενάρη-Μάη) για να μπει η οφειλή στη ρύθμιση! Και με τη δέσμευση ότι αυτή η ρύθμιση θα είναι η ύστατη και από το 2014 φόροι και εισφορές θα καταβάλλονται τοις μετρητοίς!

Και η μεν «τρόικα» συνεχίζει να βγάζει ντιρεκτίβες από τη στιγμή που η κυβέρνηση και οι τρεις αρχηγοί, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, κάθονται και εκτελούν αυθωρεί και παραχρήμα τις εντολές της (το ζήσαμε όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι δεν θα δεχθούν να συνεχιστεί η είσπραξη του χαρατσιού από τη ΔΕΗ, πήγαν στο Μαξίμου και βγήκαν αλλαγμένοι, το χαράτσι παραμένει ως έχει…) αντί να στείλουν στον διάβολο τους κυρίους Τόμσεν και Σία, λέγοντάς τους ότι το πώς θα εισπράξουμε τα έσοδα είναι δική μας υπόθεση.

Ένα δισ. ευρώ παραπάνω θα μάζευαν!

Όμως η «τρόικα» επιμένει στον… χαβά της, παρότι στις συσκέψεις που έγιναν οι αρμόδιοι υπουργοί υποστήριξαν ότι με παραπάνω από 48 δόσεις θα υπάρξει αύξηση κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τα έσοδα που έχουν υπολογισθεί. Όμως η «τρόικα» δεν… συγκινήθηκε, παρέμεινε αμετακίνητη στις 48 δόσεις που θα μετρήσουν… αναδρομικά!

Ψάχνουν για 300 εκατ. ευρώ

Η μείωση της επιβάρυνσης των φτωχών νοικοκυριών από το οριζόντιο χαράτσι που έχει επιβληθεί, που υπολογίζεται σε απώλεια 300 εκατ. ευρώ από το ποσό που εισπράχθηκε τα δυο προηγούμενα χρόνια, 2011 και 2012, θα καλυφθεί, όπως δήλωσαν ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο υπουργός Οικονομικών από την επιβολή του τέλους σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν… ξεφύγει από την απόχη της εφορίας.

Θα ζητηθούν από τους δήμους τα στοιχεία που έχουν για το ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) για να επιβάλουν στους ιδιοκτήτες το χαράτσι. Από αυτό προβλέπεται να εισπράξουν 100 εκατ. ευρώ. Θα αναζητηθούν έσοδα από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που τα έχουν νοικιάσει στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν το χαράτσι και επίσης από βίλες και σπίτια που έχουν κτισθεί εκτός σχεδίου πόλεως και έχουν δηλώσει λιγότερα τετραγωνικά. Βέβαια δεν σημαίνει ότι και θα εισπραχθούν, άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι υπολογισμοί που κάνει το υπουργείο Οικονομικών πέφτουν έξω.

Πρόβλημα στη ΔΕΗ

Στο πόδι έχει γίνει ο σχεδιασμός των αλλαγών για τους υπόχρεους πληρωμής του χαρατσιού. Οι ανακοινώσεις έγιναν χωρίς να έχει ερευνηθεί ότι υπάρχει η αναγκαία υποδομή ώστε να αρχίσει άμεσα η είσπραξη του. Ήδη η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το «Π», έχει σηκώσει τα χέρια. Πρέπει να αλλάξει όλο το λογισμικό με βάση το οποίο μέχρι τώρα έβγαιναν οι λογαριασμοί, να συμπεριληφθούν τα στοιχεία που έχουν οι δήμοι όλης της χώρας για το ΤΑΠ, τα στοιχεία για βίλες είτε μη δηλωμένες είτε καταγεγραμμένες ως… σπιτάκια ή αποθήκες ή… εκκλησάκια, για τα ιδιωτικά ακίνητα που έχει νοικιάσει το Δημόσιο κ.λπ. Για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι έτοιμη στο τέλος του καλοκαιριού. Μέχρι τότε η τρύπα των εσόδων θα έχει μεγαλώσει…

****

Επιβεβαίωση του «ΠΑΡΟΝ»

Το «ΠΑΡΟΝ» ήταν την περασμένη Κυριακή η μόνη εφημερίδα που κατηγορηματικά έγραψε σε πρωτοσέλιδο τίτλο ότι το χαράτσι θα εισπραχθεί και φέτος από τη ΔΕΗ. Η φωτοτυπία για του λόγου το αληθές και σαν μια ακόμη απόδειξη ότι ο αναγνώστης μας ξέρει πριν από τους άλλους το τι θα συμβεί.


Σχολιάστε εδώ